Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo - dopust?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pkoscak
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenija

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo - dopust?

Odgovor Napisal/-a pkoscak »

Pozdrav,

trenutno se ukvarjam s "študiranjem" kolektivne pogodbe za obrt in podjetništvo, ker moram našim delavcem počasi izdati odločbe za letni dopust.

Zataknilo se mi je pri določanju št. dni dopusta delavcem, ki imajo za sabo že kar nekaj let delovne dobe.
Namreč, do sedaj, sem upošteval dodatne dni dopusta za skupno število delovne dobe (iz kolektivne pogodbe med delavci in zasebnimi delodajalci), v "novi" kolektivni pogodbi za obrt in podjetništvo pa je napisano sledeče:

(7) Delavcu pripadajo dodatni dnevi letnega dopusta za delo pri zadnjem delodajalcu:

– od 1 do 5 let 1 dan,
– od 5 do 10 let 2 dni,
– od 10 do 15 let 3 dni,
– od 15 do 20 let 4 dni,
– nad 20 let 5 dni.

Sedaj mi pa ni jasno, ali se delavcem zaradi novejše kolektivne pogodbe zmanjša dopust, ker so pri nas zaposleni šele 2 leti, čeprav imajo nekateri več kot 20 let delovne dobe?
Lep pozdrav, Peter
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

vedno vzamete tisto kolektivno ali zakon, kar je za delavca bolj ugodno. roko na srce, stara pogodba med delavci in zasebnimi delodajalci je bila DALEČ NAJBOLJ UGODNA ZA DELAVCA od vsega. pobrskajte še morda v branžno kolektivno in zdr in primerjajte. odločbe morate narediti do 31.3
Odgovori