Plačevanje računovodskih storitev

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

Jaz imam tudi slabe izkušnje z računovodskim, pa ne svojim. Naj bi svetovali, saj to je računovodstvo, knjiženje je pa knjigovodstvo. Pa nič, tudi na mail ne odgovorijo. Informativni izračuni???? Malo morgen, nč ne dajo. Človek sploh ne ve kaj delajo. Še če računovodkinja kaj svetuje pride ven samo en drek in vse narobe. Obup od obupa. Pa tudi poceni niso.

Pa ene tukaj pravite da za 30 eur še telefona ne dvignete. :roll: Če bi vedele kako manjši s.p. ji trdo denar služimo bi mogoče drugače govorile. Potem pa naj delam en mesec na leto, samo da bom računovodjo plačala, ostalo davki in prispevki, ja kam pa pridemo.
Vsak se trudi po svoje. Časi so težki in zaslužit je treba. Če enim znese za 30 pa naj delajo za 30. Kdo ste zdaj vi tukaj da to šimfate?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Na Patsyjino "izvajanje" sem ostal brez besed - kar se mi redko zgodi.

LP vsem drugim.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če bi Patsy vedela, da za temi cenami stoji tudi visoka odgovornost, ne vem če bi tako govorila. Ni samo ''poknjiži in mi daj bilanco''... še dolgo se sekiramo za tisto bilanco in čakamo, če bo kontrola in kaj bo iz kontrole ven padlo, ker če bo kaj narobe, bo kriv računovodja, pa če ga plačate 30 € ali pa 300 €. Tudi jaz se pritožim, če mi zobar naredi plombo za 100 € pa mi čez dva meseca ven pade. On je kriv, ker je slabo naredil.
Vsi tisti, ki mislite, da smo računovodje dragi - kar izvolite pa sami delajte ta posel. Nihče vas ne sili, da nas najamete.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
munchen
Nov član
Nov član
Kraj: CE
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a munchen »

patsy te razumem, obstajajo tudi s.p.-ji ki imajo res malo prometa, ti pač prinesejo na koncu leta za celo leto poknjižit in bilanco nardit, kar te ne pride veliko.
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

Patsy napisal/-a:Jaz imam tudi slabe izkušnje z računovodskim, pa ne svojim. Naj bi svetovali, saj to je računovodstvo, knjiženje je pa knjigovodstvo. Pa nič, tudi na mail ne odgovorijo. Informativni izračuni???? Malo morgen, nč ne dajo. Človek sploh ne ve kaj delajo. Še če računovodkinja kaj svetuje pride ven samo en drek in vse narobe. Obup od obupa. Pa tudi poceni niso.

Pa ene tukaj pravite da za 30 eur še telefona ne dvignete. :roll: Če bi vedele kako manjši s.p. ji trdo denar služimo bi mogoče drugače govorile. Potem pa naj delam en mesec na leto, samo da bom računovodjo plačala, ostalo davki in prispevki, ja kam pa pridemo.
Vsak se trudi po svoje. Časi so težki in zaslužit je treba. Če enim znese za 30 pa naj delajo za 30. Kdo ste zdaj vi tukaj da to šimfate?
spoštovana patsy

še vedno trdim, da za 30€ ne dvignem telefona.
v našem podjetju nimamo samo računovodskega servisa imamo tudi več drugih dejavnosti in začeli smo kot s.p.

prekleto dobro vem koliko je vredno naše delo (iz katerekoli dejavnosti) in nihče vam ni kriv, če si za svoje delo ne znate postaviti cene in delate za vsako ceno samo zato, da delate. žal je takih preveč in vsem drugim znižujejo ceno (v katerikoli dejavnosti) ŽALOSTNO.
ker pri nas želimo naše delavce pošteno plačati in to po njihovem učinku naše storitve pač niso med najcenejšimi. pa verjemite, da zato ker delamo dobro (v vseh dejavnostih) imamo zelo redne in dobre plačnike in nobenih problemov s ceno, ki jo postavimo (če bi pretiravali v nebo, jasno ne bi bilo tako). še vedno trdim, da vsi tisti, ki delajo "pod ceno" ne škodujejo samo sebi ampak vsem in še vedno trdim, da je to žalostno saj se tako ne dela na dolgi rok.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Bejba, jaz se zelo strinjam z vami.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
febo
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Pomurje

Odgovor Napisal/-a febo »

Patsy, najamite delavca brez šole naj vam skoplje jamo 1x1 m, več bo koštalo kot 30 eur. Vas pa nihče ne sili, računovodstvo si sami delajte. In ne vrednujte tuje delo, delo o katerem nič ne veste.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Bejba ....

"če si za svoje delo ne znate postaviti cene in delate za vsako ceno samo zato, da delate. žal je takih preveč in vsem drugim znižujejo ceno (v katerikoli dejavnosti) ŽALOSTNO. .....

Tole je bilo pa grdo. Kako lahko za nekoga kaj takega napišete, če ne veste, v kakšnih težavah je, če ne veste zakaj dela za tako malo denarja!!! Veliko ljudi je takih, da morajo delati, pa čeprav sami sebe ponižujejo, vendar drugače nimajo za kruh, nimajo za osnovno preživetje, drugo jim ne preostane. Najlažje je reči, potem naj ne delajo za tak denar, vendar na žalost morajo delati. Zato nikar ne mečimo vseh v isti koš. Veliko nas ne ve, kaj pomeni, ko nimaš niti za kruh in upam, da tega nikoli ne izvemo. Ampak zato, ker imamo mi več, še ne pomeni, da so tisti, ki nimajo denarja kaj manj vredni od nas. Kapo jim dol, ker znajo preživeti. In takim je seveda tudi 30 EUR veliko. Na stvar je potrebno gledati z njihove strani, ne s strani nekoga, ki si lahko privošči marsikaj.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Drugače pa, tudi sama imam računovodski servis, ki mi mesečno zaračunava trimesečno številko in to z 3 na začetku, vendar če ne bi imela vas tukaj, da mi včasih svetujete, če sama ne bi vedela veliko o teh stvareh, mislim, da bi bilo zares zelo hudo. Napako najdem pri osnovnih stvareh in to z meseca v mesec, čeprav lahko rečem, da ima ta servis dobro ime in dela tudi za velike firme. Vendar dela imam zato jaz veliko, saj jih moram pri vseh stvareh kontrolirati, da o DDV-ju sploh ne govorim. Vendar ker ga direktor noče menjat, je tako kot je.

Zato se vam ob tej priliki zahvaljujem za pomoč, ki mi jo nudite, ko imam vprašanje za vas. Zlata ste vredni.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Ja veste kako je, dobro ime ali pa visoka cena še ne pomeni kvalitete. Pri res velikih servisih se pogosto dogaja, da najemajo študente ali začetnike da knjižijo, izkušeni nimajo časa za kontrolo, ker imajo enostavno preveč strank, in potem to tako je, da pride do napak. Ne rečem da so vsi enaki, dejstvo pa je, da ko ti podjetje raste, izgubiš nadzor nad vsem. Če ste vi tisti, ki popravljate in javeč komunicirate s servisom, si mogoče napake zapišite in jih predočite direktorju. Je pa drugo vprašanje, koliko se bo razumel na to.... Drugače pa smo mi tu, da vam pomagamo :wink:
Naty

bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

tisdno napisal/-a:Bejba ....

"če si za svoje delo ne znate postaviti cene in delate za vsako ceno samo zato, da delate. žal je takih preveč in vsem drugim znižujejo ceno (v katerikoli dejavnosti) ŽALOSTNO. .....

Tole je bilo pa grdo. Kako lahko za nekoga kaj takega napišete, če ne veste, v kakšnih težavah je, če ne veste zakaj dela za tako malo denarja!!! Veliko ljudi je takih, da morajo delati, pa čeprav sami sebe ponižujejo, vendar drugače nimajo za kruh, nimajo za osnovno preživetje, drugo jim ne preostane. Najlažje je reči, potem naj ne delajo za tak denar, vendar na žalost morajo delati. Zato nikar ne mečimo vseh v isti koš. Veliko nas ne ve, kaj pomeni, ko nimaš niti za kruh in upam, da tega nikoli ne izvemo. Ampak zato, ker imamo mi več, še ne pomeni, da so tisti, ki nimajo denarja kaj manj vredni od nas. Kapo jim dol, ker znajo preživeti. In takim je seveda tudi 30 EUR veliko. Na stvar je potrebno gledati z njihove strani, ne s strani nekoga, ki si lahko privošči marsikaj.

ne ni bilo grdo ampak je bilo realno in še vedno stojim za vsem kar sem napisala.
še enkrat bom ponovila, bili smo s.p. začeli smo iz nič in danes smo d.o.o. ko smo začenjali sem imela dva majhna otroka in prekleto dobro vem kako to izgleda. vedno ampak vedno so pri nas delavci na prvem mestu in se je že zgodilo, da smo komaj nabrali za plače za delavce, za nas pa ... ko je bilo. še vedno trdim, da se ne dela zaradi dela ampak zaradi zaslužka. če nekdo, ki je s.p. vidi, da ne bo šlo je popolnoma neodgovorno od njega, da stoka in joka kako ni dela in kako so računovodje dragi (ali nekdo drug, ki ga potrebuje) naj zapre "štacuno" in gre v službo. služb je dovolj, samo delati noben noče VERJEMITE. zakaj?? ker imamo še vedno preveč socialno državo, ki vse te delomrzneže podpira z visokimi socialnimi podporami (takimi in drugačnimi).

na vaš naslednji post pa
... torej smo za brezplačne nasvete dobri, dokler se ne oglasimo in povemo, da cenimo naše delo in znanje in da ga je potrebno plačati. od kje pa mislite, da mi kaj vemo?? tudi naše izobraževanje ni zastonj. ŽALOSTNO. marsikomu na forumu tukaj, se ne da pogledati niti v zakonodajo in so zelo užaljeni, če ne daš takoj odgovora oz. je odgovor drugačen, kot si je ta oseba zaželela.

.... nimate vi računovodskega servisa ampak, ga ima vaše podjetje v katerem ste kot kaže zaposleni, če mora direktor zamenjati servis mar ne???
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mislim, da niso potrebne licence za računovodje, treba bi bilo samo postavit pogoj izobrazbe - vsaj srednja ekonomska šola - pa bi bilo dosti drugače. Sedaj, ko izobrazba ni pogoj, res odpirajo računovodske servise kar vsi po vrsti in to je slabo.
Najslabše pa je to, da je miselnost ljudi napačna: računovodenje je nebodigatreba, potrebno samo zaradi predpisov.
Mislim tudi, da je smešno, da so za normirce predpisali le 25% stroškov - če bi to povečali na 30% ali 40%, bi država sebi poenostavila delo, saj bi se več ljudi odločalo za tak način ugotavljanja dobička in tukaj odpade računovodstvo in s tem so tudi kontrole poenostavljene, saj bi kontrolirali le izdane račune.

Tisdno, računovodje nismo socialni delavci, da bomo spuščali ceno tistim, ki si nas ne morejo privoščiti. Noben ne trdi, da so tisti, ki delajo za manj denarja, manj vredni, toda za to, da oni ne morejo dobiti poštenega plačila, ni kriv računovodja in ni pošteno zahtevat, da računovodja spušča ceno, ker oni ne morejo plačat. Če greš tankat bencin, te tudi nobeden ne vpraša, če boš imel za kruh in ti ne dajo popusta. Računovodska storitev je vredna toliko in če nočeš plačat, pač ne vzemi računovodje in delaj sam oz. dobi takega, ki ti bo zaračunal manj. Če pa je računovodski servis tak, kot ga opisujete, bi ga morali že zdavnaj zamenjat. Če še vedno vztrajate z njimi, je to potuha za njih in tudi zaradi tega imajo še vedno dobro ime in lahko zaračunavajo trimestne cifre. Razumem, da niste vi tisti, ki odloča o zamenjavi, toda morda direktor niti ni seznanjen z vsemi napakami, ki jih delajo.? Če pa je in še vedno vztraja, da jih obržite, pa vi ne zahtevate večje plače za popravljanje za njimi, ste si sami krivi, tako kot so si sami krivi tisti, ki ne morejo dobiti poštenega plačila za svoje delo. Jaz se ne znam tržit in verjetno bi lahko dobila višje plačilo, če bi si upala zahtevat, pa si ne in za to mi ni kriv noben drug, samo jaz.

Mirjana
Odgovori