Skoraj v vsem se strinjam z Mirjano.
Le prvi stavek bi pokomentiral:
"Mislim, da niso potrebne licence za računovodje, treba bi bilo samo postavit pogoj izobrazbe - vsaj srednja ekonomska šola - pa bi bilo dosti drugače."
Menim, da je treba razlikovati med servisi in računovodenjem znotraj firme oz. zase - firma sama odgovarja za svoje delo in napake.
Slejkoprej bo treba licence za servise. Kot najbrž vsi poznate iz osebnih izkušenj, sama izobrazba še ne zagotavlja kvalitete, saj po forumih beremo prave ocvirke, podpisane od dipl.oec. ali mag. oec.
Samo bojim se, da bo potem, kot je običajno pri nas, šlo do konca in da bo moral iti vsak čevljarček k servisu. Odvisno kako močan bo lobi servisov. lp
Plačevanje računovodskih storitev
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da še pristavim piskrček; res me čudi, da za odpiranje računovodskega servisa ni nobenih pogojev. Če odpreš trgovinico, ali če si želiš postati prevozni, je to pogoj. Srednja šola prave smeri bi bila pogoj, znanje si pa moramo sami nabirat, ne glede na to, ali nas v to nekdo prisili.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Glede licence... ali je bilo kaj govora, če bo kdaj to urejeno , da bo potrebna..ali bo zahtevana stopnja izobrazbe za to licenco?? Nekje sem slišala, da bi naj bila VII. stopnja tista, ki bi pogojevala, da lahko greš delat licenco....
Baba čula, baba rekla...
..ampak vseeno me zanima...
lp
Baba čula, baba rekla...
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Bejba, mi ga imamo - računovodski servis, ne glede na to, da sem napisala, da direktor noče zamenjat računovodjo.
Drugo, mislim, da sem dala tudi sama veliko nasvetov tle gor in mi na kraj pameti ne pride, da bi komu rekla, da sem zato dobra. Če nekaj dam (v tem primeru svoje znanje) potem dam to z veseljem.
Kot tretje, nikjer nisem napisala, da se ne strinjam s tem, da je 30 EUR premalo za to, kar dela računovodja. Še kako premalo je. Napisala sem samo, da je lahko to za nekoga preveč in da težko nekoga obsojate če ga ne poznate, ne poznate njegovih razmer. Ali pač mislite da lahko?????
Drugo, mislim, da sem dala tudi sama veliko nasvetov tle gor in mi na kraj pameti ne pride, da bi komu rekla, da sem zato dobra. Če nekaj dam (v tem primeru svoje znanje) potem dam to z veseljem.
Kot tretje, nikjer nisem napisala, da se ne strinjam s tem, da je 30 EUR premalo za to, kar dela računovodja. Še kako premalo je. Napisala sem samo, da je lahko to za nekoga preveč in da težko nekoga obsojate če ga ne poznate, ne poznate njegovih razmer. Ali pač mislite da lahko?????
da imate v vsem prav. zadovoljni??tisdno napisal/-a:Bejba, mi ga imamo - računovodski servis, ne glede na to, da sem napisala, da direktor noče zamenjat računovodjo.
morda bi si prebrali še kakšno drugo mnenje v tej temi.
over and out. vsaj zame.
Povedala sem samo svoje mišljenje in pač napisala, kaj sem mislila s svojim pisanjem. Težko je preko foruma včasih razložiti, kaj si mislil z napisanim in sliši se lahko drugače kot si imel v mislih. Tvoje besede, če sem zadovoljna, da imam prav, to pa res ne bi komentirala, ker resnično nisem takšen človek. Se ti globoko opravičujem, če misliš, da sem te kakorkoli užalila.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mislim, da se z malo dobre volje tudi to da. Vedeti morate, kako "globoko" boste zastavili svoje storitve. Za osnovno računovodenje ne vidim problemov. Le povezati je potrebno teoretično znanje z dejanskimi potrebami. Zavedati se moramo, da smo veliko iz srednje šole pozabili.
Res pa je, da več ko znaš, bolj razumeš zadevo, širši je pogled. V veliko pomoč, je tudi način razmišljanja mojih strank.
Res pa je, da več ko znaš, bolj razumeš zadevo, širši je pogled. V veliko pomoč, je tudi način razmišljanja mojih strank.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko