Delavec zaposlen v trgovini kot prokurist. Matično delovno mesto je na eni lokaciji, vendar gre večkrat na teden še v 3 druge poslovne enote s svojim avtomobilom. Z namenom,pobrati dnevni zkupiček, narediti izpise... Na enem seminarju so povedali, da ne smeš obračunati kao celotnega potnega naloga, ampak samo polovično. Ker kao je to itak v njegovih delovnih nalogat in ker to ni pot v zvezi s povečanjem prometa itd.... Jaz mu zdaj obračunavam polovično, čeprav mu to ni prav. Kako bi naredili vi???
Če mu od letos naprej računam cel potni nalog, kako lahko to opravičim pred morebitno inšpekcijo???
lp
Potni nalog
Moderator: Mirko Zbačnik
Potni nalog
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Kako polovično? A mislite po 0,18 namesto 0,37 za kilometer?
To pomeni kot pot na delo? Spet je odvisno po moje, kaj ima v pogodbi o zaposlitvi zapisano, kaj je kraj njegovega dela....
To pomeni kot pot na delo? Spet je odvisno po moje, kaj ima v pogodbi o zaposlitvi zapisano, kaj je kraj njegovega dela....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ja, obračunam mu 0,18. Kot povračilo pri plači dobi tako znesek mesečne vozovnice, ko pa gre v drugo enoto, mu obračunam kilometrino po 0,18. Zjutraj pride v enoto, ki mi je delovno mesto, čez dan pa se pelje tudi za kako uro ali dve v druge enote.
V pogodbi ima kraj dela zapisano tukaj, pa dodano, po potrebi na drugi lokaciji.
lp
V pogodbi ima kraj dela zapisano tukaj, pa dodano, po potrebi na drugi lokaciji.
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
Ne strinjam se s tem. Če imam delovno mesto naprimer v Mariboru in če je narava dela takšna, da se dnevno vračam domov - naprimer potnik in če se vozim službeno naprimer v Ljubljana, zame to ni prihod na delo temveč normalna kilometrina.
Kdo pa se bo še vozil s svojim avtomobilom. Sedaj že ko je bencin malo padel pred časom pa tudi s kilometrino nisi kril vseh stroškov za avto.
Kdo pa se bo še vozil s svojim avtomobilom. Sedaj že ko je bencin malo padel pred časom pa tudi s kilometrino nisi kril vseh stroškov za avto.