izan račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
računovodkinja
Novinec
Novinec
Kraj: Medvode
Kontakt:

izan račun

Odgovor Napisal/-a računovodkinja »

Izdalaja sem račune firmi s katero nimam pogodbe. Računovodske storitve. Par računov sem dobila plačanih, tri pa ne. Zanima me če jih lahko tožim za te tri neporavnane račune, oziroma ali jih lahko prekličem in kakšen je postopek. Zaradi vračila ddv-ja.

Hvala z odgovor.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pošljite opomin pred izvršbo, če ne plačajo, dajte v izvršbo, zakaj bi se takoj šli tožbe? Račun je dokument, ki dokazuje tudi da so bile storitve opravljene, prav gotovo imate dokaze, da ste to, kar računate, tudi opravili.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
računovodkinja
Novinec
Novinec
Kontakt:

Podjetje je pred stečajem in predvidevam da denarja ne bom nikoli dobila. Zdi se mi bolje da dobim ddv nazaj. Tako sem pa za narejeno delo morala plačati ddv. Imate kakšen predlog

Hvala za odgovor.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pošljite dobropis, ki vam ga oni potrdijo, in si tako popravite DDV, seveda ko dobite od njih potrditev.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
računovodkinja
Novinec
Novinec
Kontakt:

Kaj pa se zgodi v primeru če mi ne potrdijo dobropisa? Lahko vseeno pošljem popravljen ddv na davčno?
lima9
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a lima9 »

Je za opravljeno storitev svetovanja kot dokaz o opravljeni storitvi dovolj e-mail, v katerem je strokovno obrazložen problem, in sporočilo, da jim bomo račun poslali po pošti, da se stranki pošlje opomin pred izvršbo ?

Stranka je poklicala čez vikend, delo je bilo večinoma opravljeno po telefonu, deloma e-mailu, in je bilo nujno zaradi nevarnosti ustavitve njihove proizvodnje v delovnikih. Stranka sedaj noče plačati računa, češ da ni bilo naročilnice... cenika ipd.

Če ima kdo izkušnje s podobnimi neplačniki, prosim za informacije, kako ravnati v takih primerih. Lepa hvala.
Odgovori