Izdalaja sem račune firmi s katero nimam pogodbe. Računovodske storitve. Par računov sem dobila plačanih, tri pa ne. Zanima me če jih lahko tožim za te tri neporavnane račune, oziroma ali jih lahko prekličem in kakšen je postopek. Zaradi vračila ddv-ja.
Hvala z odgovor.
izan račun
Moderator: Mirko Zbačnik
-
računovodkinja
- Novinec

- Kraj: Medvode
- Kontakt:
Pošljite opomin pred izvršbo, če ne plačajo, dajte v izvršbo, zakaj bi se takoj šli tožbe? Račun je dokument, ki dokazuje tudi da so bile storitve opravljene, prav gotovo imate dokaze, da ste to, kar računate, tudi opravili.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
računovodkinja
- Novinec

- Kontakt:
-
računovodkinja
- Novinec

- Kontakt:
Je za opravljeno storitev svetovanja kot dokaz o opravljeni storitvi dovolj e-mail, v katerem je strokovno obrazložen problem, in sporočilo, da jim bomo račun poslali po pošti, da se stranki pošlje opomin pred izvršbo ?
Stranka je poklicala čez vikend, delo je bilo večinoma opravljeno po telefonu, deloma e-mailu, in je bilo nujno zaradi nevarnosti ustavitve njihove proizvodnje v delovnikih. Stranka sedaj noče plačati računa, češ da ni bilo naročilnice... cenika ipd.
Če ima kdo izkušnje s podobnimi neplačniki, prosim za informacije, kako ravnati v takih primerih. Lepa hvala.
Stranka je poklicala čez vikend, delo je bilo večinoma opravljeno po telefonu, deloma e-mailu, in je bilo nujno zaradi nevarnosti ustavitve njihove proizvodnje v delovnikih. Stranka sedaj noče plačati računa, češ da ni bilo naročilnice... cenika ipd.
Če ima kdo izkušnje s podobnimi neplačniki, prosim za informacije, kako ravnati v takih primerih. Lepa hvala.