Zdravo,
zanima me kako z olajšavami, če sem redni študent in imam tako popoldanski s.p.
Preko študentskega servisa nisem osebno delal v letu 2008 nič in tudi v prihodnje ne bom.
Za splošno olajšavo (2.959,60 EUR) sem slišal, da se piše pod 17. točko v davčnem obračunu (to imam vnešeno), zanima pa me ali se kam šteje tudi posebna osebna olajšava za študenta, ki znaša dodatnih 2.959,60 EUR?
V primeru, da se ne, pa me zanima kako bi jo lahko uveljavljal letošnje leto, če sem lansko leto naredil kaj narobe, da jo ne morem sedaj uveljavljati za lansko leto.
Hvala
Lp
Študent s.p. - dohodnina - olajšave
Moderator: Mirko Zbačnik
Zanima me predvsem ali kdo to dela oz. ali veste kako je s tem? Bi bilo to narediti prepovedano?
Provizija študentskega servisa je 14,7 %, po dogodninski lestvici pa sem padel z delom prihodkov v 41 %. Potemtakem bi se bolj splačalo samemu sebi preko študentskega servisa nakazati znesek, ki služi kot davčna olajšava in si tako znižati dobiček.
Upam, da nisem kje kaj narobe razumel.
Provizija študentskega servisa je 14,7 %, po dogodninski lestvici pa sem padel z delom prihodkov v 41 %. Potemtakem bi se bolj splačalo samemu sebi preko študentskega servisa nakazati znesek, ki služi kot davčna olajšava in si tako znižati dobiček.
Upam, da nisem kje kaj narobe razumel.