izračun urne postevke glede na redno zaposlitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
peterk
Novinec
Novinec

izračun urne postevke glede na redno zaposlitev

Odgovor Napisal/-a peterk »

pozdravljeni,

iz redne zaposlitve se selim v s.p. vode. zanima me, kako okvirno izračunati urno postavko glede na mojo prejšnjo plačo?

vem, da ne obstaja neka formula, zanima me okvirni princip izračuna oz. na kaj vse moram misliti, da bom prišel do urne postavke, ki bo na koncu meni prinesla podoben zaslužek kot prej plača za redno zaposlitev.

pozdrav, peter
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Poglejte vašo plačnilno listo, koliko je vaš bruto in koliko so prispevki delodajalca, seštejte in delite s številom ur.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
peterk
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a peterk »

Naty, če prav razumem, bruto bruto deljeno s število ur? ali to potem pomeni, da prvo leto, ko imam minimalne stroške s prispevki, dobim potem več ven?

peter
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ja tehnično gledano lahko dobite več ven (prvo leto kot pravite, v nadaljevanju pa je od vsa odvisno, kakšne stroške boste imeli in kak dobiček boste izkazali)... seveda lahko pri tej ceni dodate še stroške prehrane in stroške prevoza, pa regres itd.... ne vem, če vam je podjetje postavilo kakšno mejo, ampak če rečejo ''damo ti toliko kot nas zdaj staneš ko si zaposlen'', je ta pojem lahko raztegljiv....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:svprasaj: Dozdeva se mi, da naj bi delali za istega "delodajalca"? V kolikor ni to TO, se opravičujem.. (slutnje).

V kolikor so moja sumničenja prava, vas "delodajalec" "zaposli" z isto urrno postavko, seveda bruto. Vi prvo leto "ven" dobite več na račun manjše socialne varnosti (nižjih prispevkov), odprta pa ostajajo vsa povračila.

Sicer pa kot s.p. nastopate na trgu, prodajate voje storitve po tržnih cenah. Če vam je merilo prejšnja plača, tudi prav. Kot s.p. nastopate svobodno, neodvisno in načeloma s svojimi sredstvi in predvsem za kogar se vi odločite. Če temu ni tako, ima lahko to, pogodbeno razmerje elemente delovnega razmerja.

Sicer pa vam želim uspešno, samostojno kariero!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori