pProdaja končnemu potrošniku

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jasmina.cve
Začetnik
Začetnik
Kraj: primorska

pProdaja končnemu potrošniku

Odgovor Napisal/-a jasmina.cve »

Mogoče malo neumno vprašanje.
:oops: :oops: Sem davčni zavezanec in prodam npr. grozdje končnemu potrošniku. Račune izpisujem na na Obr. 5,30 kamor se vpiše tudi prejemnik. Lahko to polje pustim prazno, če ni DZ ali pa moram zato uporabljati Obr. 5,37 ali kak drug?

Hvala za odgovor!
Cvetka*
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Obrazec ni predpisan. Velja načelo vsebina pred obliko. Račun lahko teoretično napišete na navaden papir če ima vse elemente, ki so potrebne za račun in lahko zagotovite dvojnik za svojo evidenco.
jasmina.cve
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovor, ampak mene zanima če jaz, ki nisem davčni zavezanec moram dati svoje podatke prodajalcu tega grozdja, samo zato, ker on mora izpisovati podatke na računu v polje "prejemnik" blaga-to sem jaz, ali pa v tem primeru tega polja ni treba izpolniti oz. bi bilo dovolj če bi prodajalec tja napisal "končni potrošnik"?
:?:
Cvetka*
jasmina.cve
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovor, ampak mene zanima če jaz, ki nisem davčni zavezanec moram dati svoje podatke prodajalcu tega grozdja, samo zato, ker on mora izpisovati podatke na računu v polje "prejemnik" blaga-to sem jaz, ali pa v tem primeru tega polja ni treba izpolniti oz. bi bilo dovolj če bi prodajalec tja napisal "končni potrošnik"?
:?:
Cvetka*
Odgovori