Kaj mi pripada?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Peggy
Novinec
Novinec

Kaj mi pripada?

Odgovor Napisal/-a Peggy »

Lepo pozdravljeni!

Lepo prosim za pomoč, če mi lahko pomagate s koristnimi informacijami in nasveti, saj sem sama v svetu financ precej izgubljena.
Redno sem zaposelna v javnem sektorju in sicer v domu starejših, imam visoko izobrazbo, delam enoizmensko delo od ponedeljka do petka. Letos moram spremljati 13 stanovalcev na letovanje v Slo., ki je od kraja zaposlitve in bivanja oddaljena preko 100km. Imam dva otroka, stara 3 in 7 let, kar je tudi glavni razlog, da na letovanje NE želim, vendar delodajalec o tem noče nič slišati. Ne letovanju imam zagotovljeno bivanje in prehrano, ki mi ga plača delodajelec. Dolžina letovanja je sedem nočitev, poleg mene, kot vodjo letovanja in organizatorico, gresta z manoj še dve sodelavki. Seveda smo 24 ur na dan odgovorne za naše stanovalce in tudi 24 ur na dan na razpolago. Praktično to izgleda aktivno delo od sedmih zjutraj do večera, v primeru kakršnihkoli težav seveda tudi ponoči.
Prosim, svetujte mi...Ali moram vseeno iti, tudi če ne želim? Je lahko starost otrok v opravičilo? Kaj mi pripada? Dnevnice? Nadure? Nočno dežurstvo? Terenski dodatek? Ne vem, karkoli...Če že moram to sprejeti in to zadevo izpeljati, pa me naj vsaj plača, da bom imela vsaj neko zadoščenje.
za kakršnokoli informacijo bom zelo hvaležna!

Lep pozdrav, Peggy
primzy
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a primzy »

najprej bi se lahko reklo "welcome to the club" - tko pac je dandanes.
Sluzbe so se nekoliko spremenile in zahtevajo od cloveka cim vec.

Če je nadrejeni podal nalog za službeno potovanje oz. drug
ustrezen dokument s katerim vas napoti na delo drugam pač
zadevo sprejmete in greste.
S tem, da če morate biti v 24 urni pripravljenosti se dogovorite,
da vam na letovanju priznajo primeno število nadur (npr. od
24 odštejete število ur spanja). Te ure pa potlej v dogovoru
z delodajalcem koristite ali pa si jih izplačate.

V primeru, da vam delodajalec ne prizna nič več ur kot 8 dnevno
za dan letovanja, pač poskušajte argumentirati, da boste
potlej tudi vi na razpolago le 8 ur.

V praksi pa delodajalec nemalokrat izplača v teh primerih neko fiksno
stimulacijo, ki se vsaj nekaj pozna pri delavcu.

Glede na zagotovljene obroke vam pripada max 20 % slo. dnevnice
ali pa terenski dodatek - iz tega naslova ne pričakujte velikega bogastva.
Možne pa so tudi druge variante.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Za začetek preverite, kaj piše v Vaši pogodbi o zaposlitvi: ali je predvideno tudi terensko delo?
Drugo: Matere z malimi otroki naj bi bile nekako bolj zaščitene, ali ne?

lp
bk123
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bk123 »

Kot že rečeno, poglejte kaj pravi vaša pogodba o zaposlitvi. Glede plačila je možno več variant- nadure, pripravljenost, stimulacija, ki pa je sedaj ne bo možno izplačevati, glede na dogovor vlade ter sindikata. Kaj vam nudi vaš delodajalec ?

LP
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Glede na to, da je gospa zaposlena v javnem sektorju, razen nadur in dnevnic nima veliko drugih možnosti... stimulacija je tako mizerna, da se sploh ne splača o njej govoriti. Tako kot je zapisal primzy, bo kar držalo. je pa res možna kombinacija nadur (za čas ko ste budni) in stalna pripravljenost (za čas ko spite in vas lahko vsak čas vržejo iz postle, ko se eden od varovancev nekaj spomni).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če je letovanje vaših oskrbovancev del rednega programa oskrbe potem ste dolžni iti. Če je letovanje izredni program za katerega plača oskbovanec ( ali kdo drug ) dodaten denar pa ti ni vaša obvaza in tudi nima ničl veze z delovnim razmerjem. V tem primeru pa tudi če se odločite da greste naj vas plačajo posebej po pogodbi.
Odgovori