revizija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tincika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

revizija

Odgovor Napisal/-a tincika »

A mogoče kdo ve kdaj je družba zavezana k reviziji? Sem v firmi prvo leto in mi zdajle šefica rekla da moramo imet opravljeno revizijo. jaz o tem nimam pojma, prosim če mi lahko kdo pove kaj o tem? A to najameš revizijsko družbo in kaj vse gledajo?
Začetnica na področju računovodstva
casper
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a casper »

ja so določeni pogoji, ki jih mora družba izpolnjevati
vrednost aktive, število zaposlenih, prihodki,...
Več je vredna ena izkušnja kot sedem modrih pravil.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kdo vse mora revidirati računovodske izkaze piše v Zakonu o gospodarskih družba - 57. člen. V istem zakonu so tudi kriteriji za ravrstitev družb glede velikosti (55. člen).
Revizor ugotavlja resničen in pošten prikaz računovodskih izkazov ter usklajenost ali neusklajenost poslovnega poročila z računovodskim poročilom istega poslovnega leta. Da pa lahko to ugotovi, mora preveriti stanja izkazana v bilanci stanja, izkazu poslovnega izida: ali ima podjetje sprejete računovodske usmeritve in ali jih tudi v celoti upošteva pri sestavi računovodskih izkazov: osnovna sredstva, naložbe, zaloge, terjatve...... ; ali so uporabljene pravilne metode vrednotenja sredstev, pravilnost evidentiranja poslovnih dogodkov, ali so vzpostavljene interne kontrole, ki se nanašajo na pretok dokumentacije...ali so sklenjene pogodbe v skladu s pozitivno zakonodajo....skratka vsa področja delovanja podjetja.

lp
Odgovori