Prvi koraki samostojne podjetnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
asparagus
Nov član
Nov član

Prvi koraki samostojne podjetnice

Odgovor Napisal/-a asparagus »

20.4. sem preko portala e-uprava registrirala "popoldanski s.p".
Del postopka je tudi prijava na DURS.
Od portala sem dobila samo obvestilo, da sem vpisana v davčni register. Verjetno moram sedaj izbrskati svojo davčno referentko in se pozanimati za sklice in račune za pavšalne prispevke, za katere vem, da jih moram plačevati?
Človek bi pričakoval kakšno pozdravno pismo z navodili od njih :evil: .

Še eno vprašanje. Ali moram uporabljati štampiljko? Nekdo mi je rekel, da za s.p.-je ni obvezna, toda kje to piše?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče bo res najbolj enostavno, da "izbrskae" svojo davčno referentko 8) ; štampiljka pa za samostojne podjetnike ni obvezna. Sem ter tja morate koga otem še prepričevati. Vi ste fiziča oseba, ki opravlja dejavnost in zato zadostuje vaš podpis.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Davčnega referenta najlažje "izbrskate" na eDavkih-Vida, vpišete "selitev" in svojo DŠ in dobite ime in priimek vašega referenta.
Pa veliko uspeha na novi poti!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Velja za referente davčnih izpostv, ki so se selile... kolikor mi je znano. Sicer pa so mi referentke malce v šali dejale, da Vida ne ve vsega. Poskusite, če referent ne bo pravi, vam ga bodo skušali poiskati. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
asparagus
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a asparagus »

Hvala za odgovore.
:D
Odgovori