Pozdravljeni!
lepo prosim za eno informacijo.
Ali delavcu pripada povišanje plače, če je diplomiral (VII. stopnja)?
Prej je imel V.stopnjo izobrazbe?
Prosim za čimprejšnji odgovor!
LP
Povišanje plače glede na stopnjo izobrazbe
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Načeloma se plača določa na osnovi zahtevnosti delovnega mesta, kamor zaposlujete kader po vaši izbiri. Velikokrat delovna mesta zasedejo delavci, ki nimajo predpisane izobrazbe, sedaj pa je tudi velikokrat situacija, ko zasedajo delovna mesta, ki je za eno ali dve stopnji nižja od njegove. Odvisno je od zahtevnosti delovnaga mesta in če smatrate, da je izobrazba pripomogla k temu, da delavec opravlja bolj zahtevne naloge, bi o tem premislil.
Načeloma, razen ponekod v javnem sektorju, višina plače ni odvisna od izobrazbe delvca, pač pa od zahtevnosti delovnega mesta. Skušajte izkoristiti nove kadrovske potenciale, ki so z višjo izobrazbo zagotovo večji v obojestransko korist.
Načeloma, razen ponekod v javnem sektorju, višina plače ni odvisna od izobrazbe delvca, pač pa od zahtevnosti delovnega mesta. Skušajte izkoristiti nove kadrovske potenciale, ki so z višjo izobrazbo zagotovo večji v obojestransko korist.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Povišanje plače glede na stopnjo izobrazbe
Pozdravljeni!
Glede na zgornji odgovor me zanima naslednje: moje delovno mesto nima predpisane izobrazbe (ne delam v javnem sektorju, pač pa v zasebnem podjetju). Trenutno imam 7. stopnjo izobrazbe. Zanima me, kako je s povišanjem plače, ko magistriram. Mi višja plača pripada in za koliko je le-ta višja. Kaj pa v javnem sektorju, kakšne so procentualne spremembe v povišanju plače? je to sploh določeno?
Najlepša hvala za odgovor, lp
Glede na zgornji odgovor me zanima naslednje: moje delovno mesto nima predpisane izobrazbe (ne delam v javnem sektorju, pač pa v zasebnem podjetju). Trenutno imam 7. stopnjo izobrazbe. Zanima me, kako je s povišanjem plače, ko magistriram. Mi višja plača pripada in za koliko je le-ta višja. Kaj pa v javnem sektorju, kakšne so procentualne spremembe v povišanju plače? je to sploh določeno?
Najlepša hvala za odgovor, lp