Davčni zavezanec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alno
Začetnik
Začetnik

Davčni zavezanec

Odgovor Napisal/-a alno »

Vem, da ko pride promet nad 25.000€ je potrebno postati davčni zavezanec.

Ker pa mislim s.p. kmalu zapreti razmišljam, da nebi zdaj tega spreminjal in me zanima kakšne so lahko posledice, če ne spremenim tega statusa iz nezavezanca v zavezanca?

Ali potem, ko bo že zaprt s.p., bo kdo na davčni opazil in bo za nazaj tudi kaznoval in kolikšna je sploh kazen za takšn prekršek?

Hvala za pomoč.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Menim, da se ne glede na višino kazni ne splača nič prikrivati. Kot fizični osebi, ki opavlja dejavnost (s.p.) veste, da se po zaprtju dejavnosti vse obveznosti prenesejo na vas.

A ni bolje imeti čisto vest?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
alno
Začetnik
Začetnik

Saj ni namen prekrivanja samo nočem si delati še dodatnih stroškov in dodatnega dela, ker bom itak vse skupaj zaprl. Zato me zanima posledice.

Predvidevam, da se itak dogaja, da kdo to kasneje uredi in da ta meja 25.000€ ni tako stroga ali se motim?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Legalno se kasneje zadevo uredi zgolj s samoprijavo. Drugače pa vas lahko najdejo, ali pa tudi ne. A menim, da ni vredno živcev.

Kaj pa, če "poskrbite", da vsote 25.000 ne presežete?!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
alno
Začetnik
Začetnik

Zanima me še ta meja 25.000€. A se to začne šteti od odprtja s.p. ali z prvim januarjem?

Jaz sem začel delati oktobra 08 in me zanima ali velja od odprtja ali mogoče z novim letom začnejo to šteti iz ničle.
Če je to slednje možno potem še nimam težav z prekoračitvijo samo se bojim, da to ni možno :? .
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Šteje se zadnjih dvanajst mesecev... torej če ste odprli oktobra 2008, potem bi se štelo do oktobra 2009 oziroma ker smo šele v juniju, štejete vse od odprtja.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori