prijava terjatev v stečjni postopek
Moderator: Mirko Zbačnik
Lotica poklič na sodišče 3664444, stečajni oddelek in ti bodo povedal. Mislim, da še zmeraj vodijo oni te podatke, vsaj včasih so jih, jaz res sedaj že eno leto nisem potrebovala, drugače pa sem vedno klicala ker na sodišče. Če pa oni ne vodjo, bi moral pa Ajpes vedet. Vedo pa po moje tudi sklic zaradi plačila sodne takse.
LP
LP
A si našla? Sigurno mora biti na Ajpesu - eObjave.LOTICA napisal/-a:Tudi samo objava opravilne številke, ne pa tudi, kdaj je bila objava v UL.
Tudi jaz delam sedaj eno prijavo in isto tako nisem našla nič v UL, potem sem pa na Ajpesu še enkrat orng pogledala in je bilo gor - pod eObjave se mi zdi, da je bilo. Tam je zgleda vse po tanovem.
A mogoče kdo ve kateri sklic se uporabi za plačilo prijave?
Tsidno, Piknik, sem kontaktirala našo pravnico in je rekla, da je najbolje napisati TAKSA - PO POZIVU. Sodišče nato pozove stranko-upnika, da v določenem roku nakaže takso in tudi navede znesek in TRR s sklicem, ker menda je po novem zakonu težko izračunati točen znesek in tudi ni več pribitka na takso, če je ne poravnaš ob vložitvi prijave v stečajno maso, kot je bila prej.
In sem naredila tako, poslala na sodišče in sedaj čakam.
In sem naredila tako, poslala na sodišče in sedaj čakam.
-
Marjetica5
- Nov član

izločitvena terjatev
Pozdravljeni vsi skupaj!
Je že mogoče kdo prijavljal izločitveno terjatev v stečajno maso (naše orodje, ki je pri stečajnem dolžniku ter ni bilo vrnjeno). Kako je s plačilom takse, na kakšno vrednost se plača? Ali lahko naredimo prijavo izločitvene terjatve skupaj s prijavo navadne terjatve?
Hvala vam za pomoč.
Je že mogoče kdo prijavljal izločitveno terjatev v stečajno maso (naše orodje, ki je pri stečajnem dolžniku ter ni bilo vrnjeno). Kako je s plačilom takse, na kakšno vrednost se plača? Ali lahko naredimo prijavo izločitvene terjatve skupaj s prijavo navadne terjatve?
Hvala vam za pomoč.
-
Marjetica5
- Nov član

Plačajo ti v roku. Storitve, ki se opravljajo po datumu začetka stečaja, se poplačajo v celoti in jih ni potrebno prijavljati v stečajno maso. Se smatrajo kot nujne storitve, ki morajo biti opravljene, da se lahko stečaj zaključi. Pri izstavitvi računa stečajnemu podjetju je potrebno samo paziti na datum opravljene storitve. Biti mora po začetku stečaja. Upam, da sem kaj pomagala.
Re: prijava terjatev v stečjni postopek
A mi lahko pomagate - prvič se srečujem v problematiko stečaja - d.o.o.
Našla sem že veliko na forumu glede stečanje mase itd...
Kaj pa je potrebno računovodskega narediti pri podjetju do datuma stečaja npr. do 30.8. in po datumu stečaja/po 31.8./ glede zaključnega računa ipd me zanima. Mogoče veste kje je kaj več napisanega o tem?
Našla sem že veliko na forumu glede stečanje mase itd...
Kaj pa je potrebno računovodskega narediti pri podjetju do datuma stečaja npr. do 30.8. in po datumu stečaja/po 31.8./ glede zaključnega računa ipd me zanima. Mogoče veste kje je kaj več napisanega o tem?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Vidim da prilagate izdane račune A je to obvezno, ali se lahko navede samo št. računa, datum, valuto in znesek?
Kako ugotoviš koliko sodne takse moraš plačati?
Hvala vam za odgovor.
Kako ugotoviš koliko sodne takse moraš plačati?
Hvala vam za odgovor.
Lepo vas pozdravljam.
Sori, glede takse sem naknadno prebrala članek LOTICE, torej počakaš da te pokličejo in potem plačaš...A kdo ve, kakšni so približno zneski takse, če si upnik za do npr 3.000,00.
Lepo vas pozdravljam.
-
Marjetica5
- Nov član

Glede takse: pokličeš na pristojno sodišče-stečajno pisarno in ti izračunajo ter povejo TRR kam se nakaže
Glede prilog: priložiš pač čim več dokumentov zaradi dokazovanja obstoja terjatev. Ni namreč rečeno, da ima stečajn dolžnik enako stanje in posledično je potrebno terjatve dokazovati z dokumenti.
Glede prilog: priložiš pač čim več dokumentov zaradi dokazovanja obstoja terjatev. Ni namreč rečeno, da ima stečajn dolžnik enako stanje in posledično je potrebno terjatve dokazovati z dokumenti.