Sfr ajpes
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz recimo pri obveznostih nisem imela nobenih sprememb, zato je bil obrazec 4 prazen, vendar mi pri obrazcu 6 kljub temu da opozorilo... sem pač v pojasnilu napisala da ni bilo sprememb, in sem lahko oddala.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Obrazec 1 je stanje obveznosti za določeno obdobje, obrazec 4 je pač promet na obveznostih v obdobju za katerega otdajate SFR in obrazec 6 je razlika med stanjem obveznosti v prejšnjem obdobju in stanjem v tem obdobju. Ker pa je razlika med obdobji je isto kot promet v tem obdobju, obrazec 4 in 6 izpolnjeni enako. Upam, da je razumlivo.
To je statistika finančnih računov za banko Slovenije. Na Ajpesovi strani lahko preverite ali vam je treba poročat.
Ne poročajo:
S.14 - gospodinjstva (prebivalstvo in samostojni podjetniki),
S.15 - neprofitni izvajalci storitev gospodinjstvom (društva, politične stranke, sindikati, klubi, zveze, cerkvene skupnosti in humanitarne organizacije),
S.11 - nefinančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.12 - finančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.13 - institucionalne enote države, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 8 milijonov evrov.
Oznako sektorja lahko preverite z vpogledom v Poslovni register Slovenije (Storitve>Poslovni register Slovenije>iPRS) na našem spletnem portalu.
Ne poročajo:
S.14 - gospodinjstva (prebivalstvo in samostojni podjetniki),
S.15 - neprofitni izvajalci storitev gospodinjstvom (društva, politične stranke, sindikati, klubi, zveze, cerkvene skupnosti in humanitarne organizacije),
S.11 - nefinančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.12 - finančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.13 - institucionalne enote države, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 8 milijonov evrov.
Oznako sektorja lahko preverite z vpogledom v Poslovni register Slovenije (Storitve>Poslovni register Slovenije>iPRS) na našem spletnem portalu.
V obrazec 6 se nič ne vpisuje, ker program sam izračuna znesek. Če imamo npr. samo domače dobavitelje oziroma dobavitelje, ki nam račune izstavljajo v EUR, pa obveznosti do države in zaposlenih, v tem obrazcu ni stanja. Če pa imamo obveznosti do dobaviteljev v tujini, ki nam izstavljajo račune v drugih valutah (USD, CZK, ...) potem pa imamo v kvartalu tečajne razlike, ki se izpišejo v tem obrazcu. Mislim, da program ne dovoli, da bi posredovali podatke, če ni nič vnešeno v obrazložitve - vsaj moje dosedanje nekaj-letne izkušnje so take. Zato jaz kot Naty napišem: vsi podatki so pravilni, razlike so iz naslova pozitivnih oz. negativnih tečajnih razlik. In oddam.
LP
LP