Sfr ajpes

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VERAV
Začetnik
Začetnik

Sfr ajpes

Odgovor Napisal/-a VERAV »

Prosim za odgovor:kaj pravzaprav vnašamo v poročilo SFR obrazec 4-podatki o transakcijah obveznosti;da se bo obrazec 6 pravilno izračunal.Prosim za konkreten odgovor.
Hvala lepa in lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Jaz recimo pri obveznostih nisem imela nobenih sprememb, zato je bil obrazec 4 prazen, vendar mi pri obrazcu 6 kljub temu da opozorilo... sem pač v pojasnilu napisala da ni bilo sprememb, in sem lahko oddala.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
VERAV
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a VERAV »

Hvala,to sem jaz naredila v prejšnjem kvartalu,ker je bil prvi.Mene zanima kaj konkretno po vsebini bi naj bilo tam vpisano.Sovražim poročila ki jih ne razumem in moram pač prelisičit program da lahko oddam.
jul
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jul »

Obrazec 1 je stanje obveznosti za določeno obdobje, obrazec 4 je pač promet na obveznostih v obdobju za katerega otdajate SFR in obrazec 6 je razlika med stanjem obveznosti v prejšnjem obdobju in stanjem v tem obdobju. Ker pa je razlika med obdobji je isto kot promet v tem obdobju, obrazec 4 in 6 izpolnjeni enako. Upam, da je razumlivo.
jul
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jul »

Še to. Jaz vnesem podatke v obr.2, potem preverim ( brez vnašanja nobevih podatkov ) obr.4 potem preverim obrazec 6, ga sprintam in vnesem podatki iz obr.6 v obr. 4. V obrazložitvah napišem, da do odstopanj prihaja zaradi različnih prometov med obdobji.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

V katerih primerih in kdo mora te zadeve oddajati?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
jul
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jul »

To je statistika finančnih računov za banko Slovenije. Na Ajpesovi strani lahko preverite ali vam je treba poročat.

Ne poročajo:
S.14 - gospodinjstva (prebivalstvo in samostojni podjetniki),
S.15 - neprofitni izvajalci storitev gospodinjstvom (društva, politične stranke, sindikati, klubi, zveze, cerkvene skupnosti in humanitarne organizacije),
S.11 - nefinančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.12 - finančne družbe, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, manjša od 1 milijon evrov.
S.13 - institucionalne enote države, katerih bilančna vsota (vrednost aktive) je bila ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katero se poročajo podatki, manjša od 8 milijonov evrov.
Oznako sektorja lahko preverite z vpogledom v Poslovni register Slovenije (Storitve>Poslovni register Slovenije>iPRS) na našem spletnem portalu.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Hvala vam za konkreten odgovor.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

V obrazec 6 se nič ne vpisuje, ker program sam izračuna znesek. Če imamo npr. samo domače dobavitelje oziroma dobavitelje, ki nam račune izstavljajo v EUR, pa obveznosti do države in zaposlenih, v tem obrazcu ni stanja. Če pa imamo obveznosti do dobaviteljev v tujini, ki nam izstavljajo račune v drugih valutah (USD, CZK, ...) potem pa imamo v kvartalu tečajne razlike, ki se izpišejo v tem obrazcu. Mislim, da program ne dovoli, da bi posredovali podatke, če ni nič vnešeno v obrazložitve - vsaj moje dosedanje nekaj-letne izkušnje so take. Zato jaz kot Naty napišem: vsi podatki so pravilni, razlike so iz naslova pozitivnih oz. negativnih tečajnih razlik. In oddam.
LP :)
Odgovori