Nekje sem prebrala, da kompenzacijski nalog čež TRR ni potreben oz. ni obvezen, npr, ko imaš kompenzacijo in smo obrnili čez račun 110/110 prav z virmanom.
Bo tole držalo in kje to piše, če kdo ve?
KOMPENZACIJSKI NALOG
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: KOMPENZACIJSKI NALOG
Ne vem če je kompenzacijski nalog preko TRR potreben ,vendar ga jaz vsseno naredim in k izpiskom priložim podpisane kompenzacije z vseh strani.
Ja tudi jaz to delam isto, vem pa, da sem nekje prebrala, da po zakonu ni več potreben, zdaj ko to rabim pa ne vem kje piše.
Kompenzacijski nalog ni potreben je pa koristen v primeih ko poslujete z rizčnimi partnerji ( na robu stečaja, likvidacije, prisilne poravnava ... ) ker vam lahko recimo stačajni upravitelj navadnih kompenzaij ne prizna.
Če pa partnerja dobro poznate in ni rizičen pa je kompenzacijski nalog stran vržen denar in futranje banke s provizijo.
Če pa partnerja dobro poznate in ni rizičen pa je kompenzacijski nalog stran vržen denar in futranje banke s provizijo.
Hvala za potrditev oz. vaš argumentiran odgovor.
Pa ima stečajni upravitelj akkšno zakonsko osnovbo, da to "vrže ven"?Kolikor mi je znano ,noben zakon več ne predpisuje, da je treba kompenzacije sprovajati preko banke.