"board of advisers" / svetovalci - kako s tem?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
middayc
Nov član
Nov član

"board of advisers" / svetovalci - kako s tem?

Odgovor Napisal/-a middayc »

Pozdravljeni,

Pri projektu podjetja mi neuradno pomaga več oseb. Ker to pomoč zelo cenim in ker vem, da ne morem pričakovati takšne pomoči brez nekega konkretnega povračila v nedogled, bi rad sestavil nekaj takega kot se v tujini imenuje "advisory board" ali "board of advisors" - po naše nek skupina svetovalcev. Stvar me zanima iz čisto praktične plati. Rad bi zbral ljudi ki so mi / mi lahko pomagajo z svojimi mnenji in idejami, dobimo se ko je kaj za predebatirat. npr enkrat vsakih par mesecev in to je to.

Glede vsebinskega dela tega nimam nobenih vprašanj, že dolgo pa neuspešno poskušam ugotovit kako svetovalce poplačat tako da bo vse računovodsko in davčno pravilno??

Nekateri med njimi imajo podjetje / s.p. in mi najbrž lahko izdajo račun.. kako pa je s tistimi ki bojo sodelovali kot fizične osebe? Ali sestavimo neko podjemno pogodbo? Avtorsko pogodbo? ali je za tak primer kaj posebnega predpisano?

Kakršnihkoli informacij v zvezi s tem bom zelo vesel.

LP
Janko Metelko
-
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: "board of advisers" / svetovalci - kako s tem?

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Za svetovanje bodo primerne podjemne pogodbe, avtorske bolj težko, razen če bo rezultat svetovanja avtorsko delo (kaj je avtorsko delo, si lahko preberete v Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah). Glede na izkušnje v praksi pa menim, da bo podjemna pogodba kar primerna. Kot ste že sami ugotovili, pa vam lahko tisti, ki ima odprt s.p., izda račun.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
middayc
Nov član
Nov član

Re: "board of advisers" / svetovalci - kako s tem?

Odgovor Napisal/-a middayc »

Zelo hvala za te informacije Naty! 3 mesece sem odlašal s tem da se konkretno zmenim za to stvar ker nisem zanesljivo vedel kako uredit uradni del.

Tisto kaj je avtorsko delo si bom pa pogledal.
-
Odgovori