Nova podforuma?

Povejte nam, kaj mislite o nas, kako bi nas še izboljšali, predlagajte vsebine ...
Odgovori
Nina
Administratorka
Administratorka
Prispevkov: 2139
Pridružen: 27 Nov 2002, 19:16
Kraj: Kranj
Kontakt:

Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a Nina » 08 Okt 2009, 15:55

Razmišljamo, da bi odprli dva dodatna podforuma, saj se je nabralo že kar nekaj tem za oba: podforum za podjetnike - začetnike ter podforum za programerje.
Kaj menite, je trenutna razporeditev dovolj ali bi bila podforuma smislena?

ors
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 426
Pridružen: 26 Mar 2009, 11:18

Re: Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a ors » 08 Okt 2009, 19:00

Pozdravljeni! Meni je ta novi forum zelo všeč. Verjetno pa bi lažje ocenila, kaj je bolje, če bi bila nova podforuma "testna".
Lep večer želim! :spomezik:

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11746
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 08 Okt 2009, 22:04

Podforum za "podjetnike - začetnike" je po mojem mišljenu kar zahtevna naloga. Kot smo si ljudje različni, smo tudi podjetniki in s em računovodje in ežko bi bilo opredeliti, kaj je v bistvi "začetniški" problem. Vsa vprašanja so enakovredna, le pojavljajo se v različnih obdobjih razvoja podjetnika. Kot vidite, sva že na dveh bregovih. Ali smatramo kot začetniško vprašanje podjetnika, ki nastane ko pričenja dejavnost, ali s tem razumemo, da je vprašanje "začetnika", če sem malce ciničen, "neumno". Kot sem omenil, zame ni začetniških vprašanj.

V kolikor bi bil interes računalničarjev velik (tega ne moremo predvideti, bi morali poskusiti), bi bil lahko kar uporaben v smislu, da združimo znnja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Nina
Administratorka
Administratorka
Prispevkov: 2139
Pridružen: 27 Nov 2002, 19:16
Kraj: Kranj
Kontakt:

Re: Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a Nina » 08 Okt 2009, 23:14

Mirko, v podforum za podjetnike - začetnike naj bi sodila predvsem vprašanja o odpiranju podjetja (vsaj tako smo predvidevali ;) ). Neumnih vprašanj pa menda ni, kot pravi tisti slavni rek ;)

Ors, če bomo podforuma odprli, bosta v vsakem primeru pravzaprav testna :)

Zdi se nam, da se nekatera vprašanja pogosto pojavljajo in bi jih bilo smiselno združiti v podforume ...
Seveda pa lahko predlagate tudi druge dodatne podforume.

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 7952
Pridružen: 11 Feb 2006, 17:10
Kraj: Ljubljana

Re: Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a slovan » 09 Okt 2009, 08:15

Že nekaj časa nazaj se je odvijala forumska igrica, ki je bila (moje mnenje) začetek foruma/podforuma za podjetnike začetnike: s.p.-je in gospodarske družbe. Če so obiskovalci foruma smatrali to kot resnično igrico za dejanske/stvarne potrebe, ga smo preimenujte ali pa dopolnite naziv - forumska igrica za vsakdanjo uporabo ali pa forumska igrica za podjetnike začetnike.
Vprašanja o odpiranju podjetja so zelo širok pojem - postavljajo se vprašanja s področja ekonomije, prava, računovodstva itd. Kolikr bi se obiskovalci vsaj nekoliko potrudili in določene pojme vnesli v brskalnik, bi na večino teh vprašanj dobili odgovore strokovnih oseb, na za to namenjenih portalih: Japti, razni podjetniški portali, art portalu ali celo na e-VEM točkah. Hočem povedati, da odgovori že obstajajo, le poiskati jih je potrebno in bi se širitev na portal-računovodja verjetno končala tako kot forumska igrica. Kar pa se tiče knjigovodskega/računovodskega področja pa je tematika razdeljena po področjih: tukaj pa se srečujejo tako začetniki kot že "prekaljeni mački". Da pa je teh "prekaljenih mačkov" čedalje manj, pa je drugo vprašanje.

Razširitev foruma s podforumom za programerje: kolikor bi to bila klepetalnica za ozko usmerjeno področje, za specialiste s področja poslovnega programiranja: računovodskih programov, vključujoč vse module, ki so namenjeni računovodski podpori, bi morda ta forum zaživel. Vendar tudi računalničarji/programerji že imajo svoje "strokovne forume", zato še vedno obstaja dilema ali bi le-ta zaživel v taki meri, da bi ga bilo smiselno dodati med forume računovodstva: razen, če si bodo bodoči obiskovalci tukaj "nabirali začetno znanje s področja knjigovodstva": kot je že postavljeno vprašanje:
- ali že izdan račun (v smislu računalniško izdane fakture, ki še ni prispela do kupca) lahko storniramo ali moramo zanj izdati dobropis?? ali
- smemo brisati že izdan in knjižen dokument in tako izbrisati vso zgodovino v poslovnih knjigah??
Ne glede na napisano pa se posameznik mora najprej sam potruditi in poiskati potrebno znanje, pa naj bodo to predpisi ali pa strokovna literatura. In če tam ne najde odgovora na svoje vprašanje, povpraša še svoje stanovske kolege, kaj mislijo o tem (računovodje, računalničarje, pravnike, finančnike, davčnike itd.)

Lepo pozdravljeni!

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11746
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: Nova podforuma?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 09 Okt 2009, 09:26

Glede podforuma za programerje se strinjam z ga. Slovan. Kdor se loti tega projekta, mora imeti ob sebi strokovno osebo, ki zadevo celovito obvlada. Tu bi reševali računovodska vprašanja, za katere pa dejansko lahko postavite vprašanje, ali najdete odgovor v že obstoječih forumih in podforumih. Oblikoval bi se krog članov, ki bi bili pripravljeni usmerjati programerje.

Glede podforuma "začetnik" sem namenoma zadevo razumel dvoumno. Če sem malce ciničen (ne mi zamerit :spomezik: ), bi nato potrebovali podforum za vsako fazo trajanja (ustanovitev, delovanje, zapiranje..).

PS.: V našo bazo znanja skušam na ta način zbirati odgovore: http://bazaznanja.racunovodja.com/index ... avna_stran , skušal bom še kaj urediti (popraviti).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori