Knjiženje
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje
Pozdravljeni!
Sem d.o.o. (nisem davčni zavezanec).
Ukvarjam se s poslovnim svetovanjem.
1) Kupila sem 300 vžigalnikov za nadaljno prodajo lokalom, kako se to knjiži?
2) Z mobilnim operaterjem imam pogodbo o sodelovanju. Kupim gsm aparat in ga prodam naprej za provizijo. Kako pa to knjižim? Na kateri konto?
3) Imam tudi franšizo, kjer moram 1 krat tedensko položiti denar v franšizo (tedenski izkupiček). Na katere konte se to knjiži? Imam odliv iz d.o.o. TRR.
4) Zaradi pomanjkanja denarja na poslovnem TRR sem si iz osebnega TRR prenakazala 2000 eur. Kako se to knjiži?
Najlepša hvala za vašo pomoč
SILVA
Sem d.o.o. (nisem davčni zavezanec).
Ukvarjam se s poslovnim svetovanjem.
1) Kupila sem 300 vžigalnikov za nadaljno prodajo lokalom, kako se to knjiži?
2) Z mobilnim operaterjem imam pogodbo o sodelovanju. Kupim gsm aparat in ga prodam naprej za provizijo. Kako pa to knjižim? Na kateri konto?
3) Imam tudi franšizo, kjer moram 1 krat tedensko položiti denar v franšizo (tedenski izkupiček). Na katere konte se to knjiži? Imam odliv iz d.o.o. TRR.
4) Zaradi pomanjkanja denarja na poslovnem TRR sem si iz osebnega TRR prenakazala 2000 eur. Kako se to knjiži?
Najlepša hvala za vašo pomoč
SILVA
Re: Knjiženje
OJEJ!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Predvsem je ob teh knjižbah moteče, da svetovanje ni ravno vaša edina dejavnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ukvarjam se z več stvarmi, tako poslovno svetovanje, potem sem imetnica franšize, poleg tega sodeljum z mobilenim operaterjem, kjer kupim gsm aparate, dobim račun z polno ceno, ko pa ga prodam, mi izstavijo dobropis za razliko oz. plačam toliko kolikor je akcijska cena.
Prosim za pomoč, dokler ne dobim računovodkinje.
HVALA!
Prosim za pomoč, dokler ne dobim računovodkinje.
HVALA!
A da ne dobite računovodkinje??? Mislite, kot da ni dosegljiva ali kot da je ne najdete, da bi jo najeli??? To mi je čudno....
Imam občutek, da bi pač sam radi vodili računovodstvo, ker bi radi prihranili...
Pa brez zamere prosim, ker odkrito razmišljam...
Imam občutek, da bi pač sam radi vodili računovodstvo, ker bi radi prihranili...
Pa brez zamere prosim, ker odkrito razmišljam...
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Samo vprašanje : Iz koga se delaš norca ?SILVA-5 napisal/-a: 4) Zaradi pomanjkanja denarja na poslovnem TRR sem si iz osebnega TRR prenakazala 2000 eur. Kako se to knjiži?SILVA
Včeraj si namreč vprašala : mi dosti denarja ostane na d.o.o., ki ga ne morem porabiti ???
Prosim za strpnost. Sem nova na tem področju.
Enkrat sem si nakazala 2000 eur na poslovni račun in zdaj mi ta denar poleg drugih prilivov ostaja gor, sem menila, da ga bom potrebovala, pa ga bom očitno šele naslednje leto.
Enkrat sem si nakazala 2000 eur na poslovni račun in zdaj mi ta denar poleg drugih prilivov ostaja gor, sem menila, da ga bom potrebovala, pa ga bom očitno šele naslednje leto.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Kljub temu, da je podjetje na dolgi rok likvidno, se dogaja, da je včasih dnevno stanje sredstev nezadostno. Imamo pač obveznosti, ki zapadejo danes in ne jutri, ko pričakujemo večji priliv. Osebno v vprašanjih ge. SILVA-5 ne vidim nič kaj nenavadnega.
Sveoval pa bi, da naj z iskanjem računovodje ne odlaša predolgo.
Sveoval pa bi, da naj z iskanjem računovodje ne odlaša predolgo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja, a ni ta forum zato, da se svetuje drugim in deli izkušnje?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Je, a na strpen način.anka napisal/-a:Ja, a ni ta forum zato, da se svetuje drugim in deli izkušnje?
Mirko
Mirko

Povsem strpno bom vprašal :
Ali ni malo čudno, da si je tačas že tako razširila poslovanje na zelo raznolika področja, ene čisto navadne računovodkinje pa si ne zna najti?
Ali pravzaprav ne spada to ( kako si organizirati računovodstvo) v njeno osnovno dejavnost - poslovno svetovanje?
Aja, saj res: pregovor pravi, da je kovačeva kobila bosa.
Želim mirno snežinkovanje še naprej!
Pripis. Resnica boli (ali bode), tudi če je strpna.
Ali ni malo čudno, da si je tačas že tako razširila poslovanje na zelo raznolika področja, ene čisto navadne računovodkinje pa si ne zna najti?
Ali pravzaprav ne spada to ( kako si organizirati računovodstvo) v njeno osnovno dejavnost - poslovno svetovanje?
Aja, saj res: pregovor pravi, da je kovačeva kobila bosa.
Želim mirno snežinkovanje še naprej!
Pripis. Resnica boli (ali bode), tudi če je strpna.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pač po njenem mnenju zanjo iskanje rčunovod(je)kinje ni ravno prioriteta. Za to je še vedno čas, posel pa lahko splava, če ga ne zapraviš prvi čas. Tudi to je( lahko) del resnice. 
Mirko
Mirko