izstavitev računa
Moderator: Mirko Zbačnik
izstavitev računa
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje. Ali je določen čas v katerem mora podjetje za opravljeno storitev izstaviti račun? In kako je s tem, če imaš podpisano pogodbo za nedoločen čas, nato pa ti podjetje izstavi račun za 3 leta skupaj?
Hvala!
imam eno vprašanje. Ali je določen čas v katerem mora podjetje za opravljeno storitev izstaviti račun? In kako je s tem, če imaš podpisano pogodbo za nedoločen čas, nato pa ti podjetje izstavi račun za 3 leta skupaj?
Hvala!
Re: izstavitev računa
Za opravljeno storitev bi se naj račun izdal v 8 dneh po zaključku del.
Kakšen račun za 3 leta skupaj? Se je posel vlekel tri leta ali kako? Mislim, da bi morali biti v pogodbi opredeljeni pogoji plačil.
Kakšen račun za 3 leta skupaj? Se je posel vlekel tri leta ali kako? Mislim, da bi morali biti v pogodbi opredeljeni pogoji plačil.
Simona
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če podjetje ni izstavilo računa za 3 pretekla obdobje, je verjetno, da tudi ni vključila prihodek oprevljene storitve v izkaze. Tako je izkzovlo nerealen poslovni izzid in zaradi tega tudiposledično premajhno davčno obveznost. V kolikor je zavezanec za DDV, gre tudi tu za napačno obračunano davčno obveznost v preteklosti. Čeprav bi vso obvezsnot obračunalo sedaj, bi šlo tu za zakasnelo plačilo (in prekršek).
Vi, kot prejemnik računa, ste v preteklih obdobjih izkazovali višjo davčno osnovo, kot bi jo sicer. Mogoče je pri vas obravnavati zadevo kot popravek napake .... .
Kot je dejal predhodnik, imate verjetno vse opredeljeno v pogodbi.
Vi, kot prejemnik računa, ste v preteklih obdobjih izkazovali višjo davčno osnovo, kot bi jo sicer. Mogoče je pri vas obravnavati zadevo kot popravek napake .... .
Kot je dejal predhodnik, imate verjetno vse opredeljeno v pogodbi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Račun sem prejela kot posameznik (ne s. p., d.o.o.,... ) od pravne osebe. V pogodbi je bila zapisana cena storitve 50 centov na mesec , kar se plačil tiče pa nič, saj je bil dogovor, da se pogodba sklene samo formalno, v bistvu pa je storitev tega podjetja brezplačna, vendar so se premislili, saj se je zamenjala odgovorna oseba... Pogodba je pa podpisana za nedoločen čas.
Eno so formalnosti, drugo je pa smiselnost.
Pri takih zneskih bi bilo idiotsko, če bi izstavljali račune mesečno za 0,5 E.
Nikar zdaj ne komplicirajte pri računu za 18 E, če je za tri leta skupaj.
LP
Pri takih zneskih bi bilo idiotsko, če bi izstavljali račune mesečno za 0,5 E.
Nikar zdaj ne komplicirajte pri računu za 18 E, če je za tri leta skupaj.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Malce me je zmedlo; če prav raumem, je podjetje delalo za vas in vam ni izstavljalo računo 3 leta, sedaj pa vam je izstavilo za vse obdobje skupaj? Odgovorni so mogoče le realizirali določila pogodbe, ki do sedaj niso bila opavljena.
Malce me moti formalnost pogodbe. Lahko, da ste dogovorjena drugače, a kaj ima moč dokazovanja - podpisana pogodba ali le pogovor? predlaam vam, da se z novo odgovorno osebo usedete in vse še enkrat analizirjte.
Malce me moti formalnost pogodbe. Lahko, da ste dogovorjena drugače, a kaj ima moč dokazovanja - podpisana pogodba ali le pogovor? predlaam vam, da se z novo odgovorno osebo usedete in vse še enkrat analizirjte.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja, ni problem da plačam znesek, ki ni visok, moti me samo, da je račun za tri oz. pet let nazaj in se je izstavil šele sedaj, ko je nastopila nova odgovorna oseba. Vem, da je podpisana pogodba in je pravno zavezujoča, vendar moje glavno vprašanje je ali je to sploh mogoče??? Argument, da se ni izplačalo izstaviti račun vsaj letno me čudi. V pogodbi je cena jasna 0,50 eur + ddv na mesec. Glede plačil in izstavitve računov pa v pogodbi ni nobenega govora.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Zato vam predlagam, da se sestanete z novim vodstvom. Pogodba je potem malce "čudna". Če je določena cena, je malce nsemisleno, če ni dogovorjeno tudi plačilo, se vam ne zdi?
PS.: V kolikor bi podjetje imelo davčni pregled, bi se inšpektor držal edinega dokumenta in to je pogodba.
PS.: V kolikor bi podjetje imelo davčni pregled, bi se inšpektor držal edinega dokumenta in to je pogodba.
Mirko
Mirko

Pogodba je res čudna, saj je bila sklenjena samo formalno, da se je storitev res opravljala, znesek pa je bil tak zato, ker se ni želelo na pogodbo napisati, da je storitev brezplačna, ampak se je določil nek minimalen znesek!
Ampak še vedno ne vem, ali lahko izvajalec izstaviti raun za pet let nazaj! V vsakem primeru bom račun zavrnila, potem pa bo očitno potreben pogovor z novo odg. osebo.
Ampak še vedno ne vem, ali lahko izvajalec izstaviti raun za pet let nazaj! V vsakem primeru bom račun zavrnila, potem pa bo očitno potreben pogovor z novo odg. osebo.
Še enkrat - za 18 E za tri leta sploh dvigniti glas?
Če bi pa vsak mesec morali dati banki za položnico več kot bi bila vrednost računa, bi bilo pa v redu?
Še to - s čim boste utemeljili zavrnitev računa? Saj je v skladu s pogodbo!
LP
Če bi pa vsak mesec morali dati banki za položnico več kot bi bila vrednost računa, bi bilo pa v redu?
Še to - s čim boste utemeljili zavrnitev računa? Saj je v skladu s pogodbo!
LP
Hvala SIMONAS in Mirko Zbačnik .
Orljek, očitno ne razumete v čem je bistvo mojega vprašanja!
Orljek, očitno ne razumete v čem je bistvo mojega vprašanja!