Pozdravljeni!
Zanima me, v kakšni višini se priznajo skupni stroški reprezentance? Ali je to v kakšnem razmerju s prihodki, prometom ali čim podobnim.
Zanima me še, kaj natančno gre v reprezentanco ( npr.pijača, ki jo nabavimo za obiske v pisarni, novoletna poslovna darila,...).
Za vaše odgovore in nasvete se vam lepo zahvaljujem.
strošek reprezentance
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: strošek reprezentance
Stroški reprezentance so davčno priznani v višini 50 %.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za popestritev je tu povezava. na živahno debato. Upam, da boste našli tudi odgovor na vaše drugo vprašanje. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

"Zanima me, v kakšni višini se priznajo skupni stroški reprezentance? Ali je to v kakšnem razmerju s prihodki, prometom ali čim podobnim."
To je bistvo vprašanja, na katerega žal ne znam odgovoriti. Domnevam, da se bo morebitna kontrola kar sproti odločila, če so izkazani stroški reprezentance upravičeni : glede na Vaš predmet in obseg poslovanja.
LP
To je bistvo vprašanja, na katerega žal ne znam odgovoriti. Domnevam, da se bo morebitna kontrola kar sproti odločila, če so izkazani stroški reprezentance upravičeni : glede na Vaš predmet in obseg poslovanja.
LP