Eksperti za računovodstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Eksperti za računovodstvo
Želela bi mnenje še koga, kaj v tem primeru storiti. Vodili smo knjige za podjetje z 15 zaposlenimi. od 1.12. pa so zaposlili delavko, ki bo to delala. Ta nam je poslal dopis, da naj bo bilanca z vsemi poričili končana do 31.1. Ta delavka še ni delala računovodstva. Kako se vam zdi?
Re: Eksperti za računovodstvo
Odpišite, da bilanca ne bo končana do 31.1., razen če dodatno plačajo za ekspres storitev.
MOrda pa bo imela še kakšnega strokovnjaka za pomoč..
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odločitev podjetnika je legitimna in jo je potrebno spoštovati - v mislih imam zapolssitev računovodkinjee. Glede na število zaposlenih in dejstva, da bo delavka oprvljala tudi ostala, bolj "anlitična" opravila, je odločitev podjetika smotrna. Če je odločitev prava, zadeva le podjetnika. Ke
Kar se tiče izelave bilanc, pa vsi vemo, kolikšne so možnosti. Ob predpostavki, da vam zagotovi pravočasno vse dokumente, tudi tu ne vidim ovir. Če te obstajajo, napavite kolikor je možno. V vsakem primeru, če veste, da izkazi zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso popolni, podjetnika o tem pisno opozorite. V mojem primeru obstajajo včasih prepreke v posodobitvah programske opreme, oziroma če se spomnimo nzaj, obstajajo tudi zakonske "ovire", ko je le-ta sprejeta zadnji hip.cer pa, eno stranko boste končali prej, kar tudi ne pomeni.
PS.: Tudi sam sem pričel v podjetju na podoben način in prejšnji računovodski servis mi je bil ob pričetku v največjo oporo.
Kar se tiče izelave bilanc, pa vsi vemo, kolikšne so možnosti. Ob predpostavki, da vam zagotovi pravočasno vse dokumente, tudi tu ne vidim ovir. Če te obstajajo, napavite kolikor je možno. V vsakem primeru, če veste, da izkazi zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso popolni, podjetnika o tem pisno opozorite. V mojem primeru obstajajo včasih prepreke v posodobitvah programske opreme, oziroma če se spomnimo nzaj, obstajajo tudi zakonske "ovire", ko je le-ta sprejeta zadnji hip.cer pa, eno stranko boste končali prej, kar tudi ne pomeni.
PS.: Tudi sam sem pričel v podjetju na podoben način in prejšnji računovodski servis mi je bil ob pričetku v največjo oporo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko