Transportno podjetje do sedaj ni materiala in nadomestnih delov (knjižili na 4030 in 4070) knjižilo na zalogo, ker se je sproti porabljalo za Tovornjake. Ker pa se je v celem letu 2009 nabralo kar nekaj neporabljenega materiala in nadomestnih delov so se odločili, da naredijo popis teh ostankov in dajo na zalogo.
Zanima pa me naslednje, če to storijo kako bo to vplivalo na dobiček v davčni bilanci. Ali se bo povečal ali zmanjšal?
Prosim za odgovor.
Lp, Dominik
Bilanca uspeha
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Bilanca uspeha
Če boste "dali na zalogo" tako, da boste stornirali stroške (4030,4070) in preknjižili na zalogo, bodo torej stroški nižji in dobiček posledično višji.
Mincek
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Bilanca uspeha
Mogoče bi bilo bolje, glede na to, da gre za popravek stroškov, kateri so v preteklih obdobjih že vplivali na poslovni izid zadevo popravite prek prenesenega poslovnega izzida, oziroma postavk v razredu 7 (če so zneski manjši). Verjetno je šlo za napačno odločitev v preteklosti, katero bi morali "popraviti" že ob konsu vsakega poslovnega leta. Za nazaj ste namreč izkazovali nekoliko višje stroške.
To je moje mnenje.
To je moje mnenje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko