register OS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
malaje
Nov član
Nov član

register OS

Odgovor Napisal/-a malaje »

pozdrav,

sama delam register OS z neto zneski.
Danes pa sem dobila informacijo, da nekateri to opravljajo z bruto vrednostjo (obrazlozitev ker je nabavna vrednost tista, ki jo placamo torej z ddv).
Predvidevam, da je pravilen moj postopek, saj ddv ne gre v strosek? Sem v zmoti?

Hvala za pomoc. LP
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: register OS

Odgovor Napisal/-a slovan »

Nabavna vrednost osnovnega sredstva je praviloma nakupna vrednost povečana za davščine, ki ste jih dolžni plačati ob nabavi. Če nimate pravice do odbitka DDV-ja ali pa sploh niste zavezanec za DDV, je nabavna vrednost tega sredstva nakupna vrednost povečana za DDV. Kolikor pa DDV lahko odbijete pa je samo nakupna vrednost.

lp
Zadnjič spremenil slovan, dne 11 Jan 2010, 09:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: register OS

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po SRS nabavno vrednost vključujejo tudi neodbitne dajatve; v kolikor ste zavezanec za DDV, potem DDV upoštevate pri obračunu kot odbitna postavka in tedaj ta ne predstavlja povečanja DDV. V kolikor ste pa nezavezanec za DDV, pa le tega, normalno vključite v nabavno vrednost.

Če niste nezavezanec za DDV povečate nabavno vrednost za vrednost davka, če pa ste zavezanec, pa za vrednost DDV ne povečate nabavne vrednosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori