Kontrolni podatki za odmero dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Kontrolni podatki za odmero dohodnine

Odgovor Napisal/-a anba »

Ali ima kdo osebno izkušnjo oddaje kontrolnih podatkov za stranko, s katero se je med letom prekinilo pogodbeno razmerje zaradi nesoglasij in je potrebno oddati kontrolne podatke tudi za njih? Pooblastila na e-davkih nimamo več, kaj pa sedaj? Ali pošljemo kar datoteko podjetju in podjetje naprej posreduje DURS-u podatke?

Za zaposlene bomo obvestila natisnili in jim jih fizično poslali, kontrolnih podatkov pa se ne da več pošiljati v fizični obliki.

Radi bi postopali pravilno da ne bo v prihodnosti kakšnih kazni iz tega naslova.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Kontrolni podatki za odmero dohodnine

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

jaz imam obraten primer... med letom sem dobila podjetje, ki je pol leta bilo pri enem servisu, pol leta pa pri meni... kontrolne podatke sem seveda oddala jaz, prejšnji računovodski servis mi ni dal nobenih datotek, tako da sem iz plačilnih list in REK obrazcev ročno sestavila kontrolne podatke... če nimate pooblastila za e-davke, itak ne morete več nič, pa tudi - potem bi poročali samo delno za istega delodajalca, to pa ne gre. Če bo nov servis kaj potreboval, vas bo že kontaktiral.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori