Prosim za pomoč!
Imamo dijaka 3. letnika na obvezni praksi.
Zanima me kdo (šola ali izvajalec) prijavi dijaka v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni (obr. M1-2B), ter kdo pavšalni prispevek za to zavarovanje plača.
Ali je potrebno izpolniti REK obrazec, če je izplačana nagrada dijaku do višine po uredbi.
Dijak na obvezni praksi
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

Dijak na obvezni praksi
Pozdravljeni,
bojim se, da sem naredila eno napako: decembra smo imeli na praksi dijaka in sem izpolnila REK-1a, kljub temu, da mu je bilo izplačano samo 172 EUR.
Muči me to, da sem glede izpolnjevanja obrazca govorila z referentko po telefonu in ji povedala, da izplačujemo do uredbe in mi ni nič omenila, da se obrazec do uredbe NE izpolni, ampak sva v bistvu šle skupaj skozi rubrike (ker mi je javljalo napako).
Kaj lahko sploh naredim?!?!? To svojo "napako" sem namreč ugotovila danes, ko na durs niso uradne ure...
Bom hvaležna za kakšen nasvet..
bojim se, da sem naredila eno napako: decembra smo imeli na praksi dijaka in sem izpolnila REK-1a, kljub temu, da mu je bilo izplačano samo 172 EUR.
Muči me to, da sem glede izpolnjevanja obrazca govorila z referentko po telefonu in ji povedala, da izplačujemo do uredbe in mi ni nič omenila, da se obrazec do uredbe NE izpolni, ampak sva v bistvu šle skupaj skozi rubrike (ker mi je javljalo napako).
Kaj lahko sploh naredim?!?!? To svojo "napako" sem namreč ugotovila danes, ko na durs niso uradne ure...
Bom hvaležna za kakšen nasvet..
-
Optimistka
- Računovodja

Re: Dijak na obvezni praksi
Razmišljam, da se verjetno da popraviti REk obrazec za nazaj..
Samo zdaj sem se spomnila še nečesa: 172 eur velja za delo v enem mesecu.
Kaj pa, če je dijak na praksi samo pol meseca (oz. deset delovnih dni)? Je neobdavčen znesek potem samo 86 eur, razlika pa obdavčena?
HVALA.
Samo zdaj sem se spomnila še nečesa: 172 eur velja za delo v enem mesecu.
Kaj pa, če je dijak na praksi samo pol meseca (oz. deset delovnih dni)? Je neobdavčen znesek potem samo 86 eur, razlika pa obdavčena?
HVALA.