vlaganje v poslovni prostor
Moderator: Mirko Zbačnik
vlaganje v poslovni prostor
Zanima me sledeče:
imamo poslovno stavbo, v kateri smo pred kratkim izvedli nekaj manjših zidarskih posegov (preboj stene, postavitev novih vrat, postavitev nove stene). Kako naj knjižim ta strošek? Ali se za to vrednost poveča vrednost obstoječe zgradbe?
Hvala za pomoč!
imamo poslovno stavbo, v kateri smo pred kratkim izvedli nekaj manjših zidarskih posegov (preboj stene, postavitev novih vrat, postavitev nove stene). Kako naj knjižim ta strošek? Ali se za to vrednost poveča vrednost obstoječe zgradbe?
Hvala za pomoč!
Re: vlaganje v poslovni prostor
da,poveča se nabavna vrednost nepremičnine.
lp
ana
lp
ana
ali pa v strošek vlečeš kot stroški vzdrževanja..
lp
ana
lp
ana
torej lahko poknjižim tudi direktno na razred 4?
Če se gre tu za večje vrednosti, dvomim,d abi lahko dali kar direkt v stroške. Mislim, da tu gre za povečanje vrednosti zgradbe.
Gre za npr. : preboj stene 400 eur, postavitev nove stene 600 eur, nova vrata s podbojem 500 eur ipd.
Ali je to že preveč za direktne stroške?
Ali je to že preveč za direktne stroške?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Teoretično, v kolikor prebirate SRS je zadeva enostavna; v praksi pa malce bolj "zagatna". Utemeljevati morate, da s tem delom res povečujete vrednsto in ne obnavjlate, oziroma da vspostavite "prvotno stanje" (ne vem kako bi se izrazil).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja po mojem mnenju zaradi tega, ker ima eno steno več in ena vrata več, stavba kot stavba ni pridobila na sami vrednosti. Ima pa večjo uporabno vrednost, ker smo iz ene velike pisarne naredili dve manjši, kar je za nas v tem trenutku ugodnejše. Skratka...tako kot ste zapisali Mirko - zagonetna stvar.
Jaz bom v našem primeru dala kar med stroške.
Hvala vsem za vaša razmišljanja.
Jaz bom v našem primeru dala kar med stroške.
Hvala vsem za vaša razmišljanja.
[quote="janjavrt"]Ja po mojem mnenju zaradi tega, ker ima eno steno več in ena vrata več, stavba kot stavba ni pridobila na sami vrednosti. Ima pa večjo uporabno vrednost, ker smo iz ene velike pisarne naredili dve manjši, kar je za nas v tem trenutku ugodnejše.
Saj mislim, da tako nekako opredeljujejo SRS - če poveča bodoče koristi (in vam jih)
Jaz bom v našem primeru dala kar med stroške. - Glede na znesek edino prav. LP
Saj mislim, da tako nekako opredeljujejo SRS - če poveča bodoče koristi (in vam jih)
Jaz bom v našem primeru dala kar med stroške. - Glede na znesek edino prav. LP