Pri neki stranki sem dobil račun novinarja, kateremu je bil neto dohodek že izplačan. Stranka verjetno ni vedela, da mora na dan izplačila izplačati davčni odtegljaj in to poročati na REK-2. Ker gre za plačilo v decembru in bi odtegljaj izplačali verjetno drug teden - kako postopati:
- kot samoprijava, z zelo zanemarljivimi zamudnimi obrestmi in to upoštevati kot dohodek leta 2009 (seveda bi bilo potrebno poraviti podatke o dohodnini),
- ali je tu načelo, da je dohodek izplačan takrat, ko je izplačan davčni odtegljaj (in kljub temu plačati res mizerne zamudne obresti)
- ali teh zamudnih obresti ni potrebno obračunat (so v centih, cca 6).
"Pozabljeno" plačilo odtegljaja novinar
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
"Pozabljeno" plačilo odtegljaja novinar
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: "Pozabljeno" plačilo odtegljaja novinar
Menim, da samoprijava, saj bi praviloma moral novinar dati ugovor na informativni izračun, ker so bili dohodki dejansko izplačani v letu 2009. Davčni odtegljaj je obveznosti izplačevalca, zato bi hkrati s samoprijavo (iz nje je razvidno obdobje na katero se nanaša izplačilo) popravila tudi kontrolne podatke. O tem ali obračunati in plačati zamudne obresti, pa že obstaja tema na forumu (po spremembah zakona o davčnem postopki ni izvršbe do 10€!! oziroma, če so še nedavčne izvršbe je znesek skupaj 20€).
lp
lp
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Se mi je zdelo, Bo pač samorpijava in popravek kontorlnih podatkov. Upam, da mi samoprijave ne postanejo preveč domače.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
In še s popravljanjem kontrolnih podatkov ne bo problema (čeprav sem v dogovoru z DURSO-om popravi tudi že pozneje
), oddaja je možna do 1. 2. 2010. 
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Vse je šlo naprej "brez komopliciranja" s samorpijavo (po navodilu referentke, ker gre za majhen znesek). 
Mirko
Mirko