PREVALJEN DAVEK-76.a čl. ZDDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PREVALJEN DAVEK-76.a čl. ZDDV
Ja vprašanje sem poslala po el.pošti na njihovi spletni strani na svoj pristojni davčni urad.
Saj so me že nekateri spraševali če imam kakšno poznanstvo na davčni pa ga žal nimam, ker sem dobila tako hiter odgovor.
lp
Saj so me že nekateri spraševali če imam kakšno poznanstvo na davčni pa ga žal nimam, ker sem dobila tako hiter odgovor.
lp
Snupi
bi bilo možno, da nam odgovor, ki ste ga dobili z davčne posredujete.
Saj razumete, da bomo imeli tudi mi nekaj oprijemljivega.
Hvala, tisočkrat.
bi bilo možno, da nam odgovor, ki ste ga dobili z davčne posredujete.
Saj razumete, da bomo imeli tudi mi nekaj oprijemljivega.
Hvala, tisočkrat.
Lep dan, Monika.
Snupi, res bi rada vaš odgovor, ki ste ga dobili z davčne, ker meni so po telefonu zelo na hitro odgovorili, da naj se poiščem v U.l. 34/2008 v uredbi o ravnanju z odpadki ?????
Lep dan, Monika.
Iz pojasnila DURS, ki ga prilagam spodaj je po mojem mnenju razvidno, da tudi kar ostane od proizvodnje, se uvršča med odpadke. Lahko da se motim, vendar kar ostane od proizvodnje (npr. ostružki železa) takoj dobi klasifikacijsko številko odpadka. S tega vidika je to najbrž odpadek.
2.4 Dobave odpadkov, ostankov in rabljenega materiala (dobava odpadkov, ostankov in rabljenega materiala ter storitev iz Priloge III a, ki je priloga ZDDV-1).
1.dobava kovinskih in nekovinskih odpadkov, ostankov in rabljenega materiala, vključno s polizdelki od predelave, izdelave ali taljenja železnih in neželeznih kovin ter njihovih zlitin;
2.dobava železnih in neželeznih pol predelanih izdelkov ter s tem povezane storitve predelave;
3.dobava ostankov in drugega materiala, ki ga je mogoče reciklirati in vsebuje železne in neželezne kovine, njihove zlitine, žlindro, pepel, škajo in industrijske ostanke, ki vsebujejo kovine ali njihove zlitine, ter opravljanje storitev izbiranja, rezanja, ločevanja na dele in stiskanje za te izdelke;
4.dobava odpadkov iz železa in neželeznih kovin, kot tudi ostružkov, ostankov, odpadkov, rabljenega materiala in materiala, ki ga je mogoče reciklirati, ki vsebuje odpadno steklo, steklo, papir, karton, lepenko, krpe, kosti, usnje, umetno usnje, pergament, surovo kožo z dlako ali brez nje, kite, tetive, motvoze, vrvi, konopce, kable, gumo in plastiko, ter s tem povezane storitve predelave;
5.dobava materiala, navedenega v tej prilogi, po predelavi v obliki čiščenja, loščenja, izbire, rezanja, drobljenja, stiskanja ali vlivanja v ingote;
6.dobava ostankov in odpadkov po obdelavi osnovnih materialov.
2.4 Dobave odpadkov, ostankov in rabljenega materiala (dobava odpadkov, ostankov in rabljenega materiala ter storitev iz Priloge III a, ki je priloga ZDDV-1).
1.dobava kovinskih in nekovinskih odpadkov, ostankov in rabljenega materiala, vključno s polizdelki od predelave, izdelave ali taljenja železnih in neželeznih kovin ter njihovih zlitin;
2.dobava železnih in neželeznih pol predelanih izdelkov ter s tem povezane storitve predelave;
3.dobava ostankov in drugega materiala, ki ga je mogoče reciklirati in vsebuje železne in neželezne kovine, njihove zlitine, žlindro, pepel, škajo in industrijske ostanke, ki vsebujejo kovine ali njihove zlitine, ter opravljanje storitev izbiranja, rezanja, ločevanja na dele in stiskanje za te izdelke;
4.dobava odpadkov iz železa in neželeznih kovin, kot tudi ostružkov, ostankov, odpadkov, rabljenega materiala in materiala, ki ga je mogoče reciklirati, ki vsebuje odpadno steklo, steklo, papir, karton, lepenko, krpe, kosti, usnje, umetno usnje, pergament, surovo kožo z dlako ali brez nje, kite, tetive, motvoze, vrvi, konopce, kable, gumo in plastiko, ter s tem povezane storitve predelave;
5.dobava materiala, navedenega v tej prilogi, po predelavi v obliki čiščenja, loščenja, izbire, rezanja, drobljenja, stiskanja ali vlivanja v ingote;
6.dobava ostankov in odpadkov po obdelavi osnovnih materialov.
To prilogo sem že najmanj 50 x prebrala.
Precej laže bi se odločila kaj naredit, če bi DURS namesto, da je pisal prilogo III a, kar naštel šifre klasifikacij odpadkov, in bi se tam poiskali.
Precej laže bi se odločila kaj naredit, če bi DURS namesto, da je pisal prilogo III a, kar naštel šifre klasifikacij odpadkov, in bi se tam poiskali.
Lep dan, Monika.
Še eno kraatko vprašanje z moje strani, ker so me malo datumi zmedli: prvo poročilo o dobavah 76a. člena, se bo moralo oddati do konca februarja? ... če prav razumem
Hvala in lp
Hvala in lp
Ja , prav.
Torej do zadnjega delovnega dne , ki bo februarja že 26.
Torej do zadnjega delovnega dne , ki bo februarja že 26.
Lep dan, Monika.
Pri poročilu o dobavah - kateri datum se gleda, datum dobave ali datum računa- jaz imam dobavo 29.1.2010, račun pa 3.2.. Za katero obdobje poročam - januar ali februar?
Ali obstaja kaka izjava oz. obrazec na katerem se na Durs obvesti o začetku opravljanja dobav ( mi imamo kovinske odpadke)?
Hvala!
Ali obstaja kaka izjava oz. obrazec na katerem se na Durs obvesti o začetku opravljanja dobav ( mi imamo kovinske odpadke)?
Hvala!
LP
Obveznost za izdani davek nastane v januarju ko je storitev končana, pravica do vstopnega davka je pa februar
DURS morate obvestiti 30 dni od prve dobave
DURS morate obvestiti 30 dni od prve dobave
Če prav razumem - ta račun upoštevam pri ddv-o obrazcu v februarju, prav tako poročam v februarju pri poročilu o dobavah.
Durs pa obvestim o začetku opravljanja dobav 30 dni po 29.1..
A imam prav?
Durs pa obvestim o začetku opravljanja dobav 30 dni po 29.1..
A imam prav?
LP
Ne samoobdavčitev delate 29/1-2010 izstopni davek plačate v januarskem obračunu vstopni davek pa si lahko poračunate šele v obračunu za februar.
Ja prav je da DURS obvestite najkasneje od 30. dne po 29/1-2010
Ja prav je da DURS obvestite najkasneje od 30. dne po 29/1-2010
Zakaj samoobdavčitev? Saj gre za izdan račun pri meni po 76.a členu. Jaz račun "prijavim" pod točko 11a v mesecu februarju in to je to, a ne? Če bi pa prejela tak račun, pa bi se morala ravnati po zgornjih navodilih?
Prosim še enkrat za potrditev tega razmišljanja
, pa hvala 3739.
Prosim še enkrat za potrditev tega razmišljanja
LP