PREVALJEN DAVEK-76.a čl. ZDDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Re: PREVALJEN DAVEK-76.a čl. ZDDV

Odgovor Napisal/-a 3739 »

ja imate prav, jaz sem izhajala in prejetega računa
Slo5
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Slo5 »

Pozdravljeni,

tudi jaz imam eno vprašanje in sicer kot prejemnik storitev po 76.a členu ZDDV-1. Zakon sem si prebrala, nova navodila za izpolnjevanje obrazcev tudi pa vendar bi še vedno želela potrditev, če razmišljam pravilno.

Prejela sem račun za predplačilo za dobavo in montažo stavbnega pohištva. Na računu mi piše: *DDV - obrnjena davčna obveznost po 76.a členu ZDDV-1, zato je DDV in vrednost z DDV izkazana le informativno za davčne namene. Obveznost do XXXXXXXXXXXXXXX je neto vrednost.

Sedaj pa me zanima če je moje razmišljanje pravilno. V rubriko 31a, bi vnesla neto znesek računa, v rubriko 41pa bi boleg preostalega DDV prištela še DDV, ki je izkazan na računu. Mi smo plačali samo neto vrednost.

Prosim za mnenja.

LP
milenav
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a milenav »

Oddti moramo poročilo po 76a členu.
Smo tromesečni davčni zavezanci. Ali moramo obračun DDV tudi oddati do 20. februarja
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Poročilo o dobavah gradbenih storitev, odpadkov.... po 76.a členu oddate do 28.02. za mesec januar (konec naslednjega meseca za prejšnji mesec).
DDV-O pa enako kot doslej - pri trimesečnih zavezancih do zadnjega dne v naslednjem mesecu po poteku trimesečja (pomeni do 30.04. za davčno obdobje januar-marec).

Do 20. februarja pa oddajajo tisti, ki imajo dobave blaga ali storitev v druge države EU - to je rekapitulacijsko poročilo (nima nobene povezave s 76a členom).

lp
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Pozdravljeni,
kot sem prejšnji mesec obljubila vam posredujem uradni odgovor iz DURS-a. Je objavljen na njihovi spletni strani.
Torej vsi ki niste verjeli govoricam ste sedaj "primorani" uporabljati obrnjeno davčno obveznost tudi za lesene odpadke in druge odpadke,ki niso bili razjasnjeni.

http://www.durs.gov.si/si/splosno/cns/n ... 8e9f9e9ae/
Lep dan, Monika.
Odgovori