Sem mali davčni zavezanec in sem pridobil Id-številko samo za namene izvajanja storitve tujcu. Izvajal bom razna dela (kovinarska-izdelava kakih vrat, stroja....)na nepremičninah, občasno bom pa opravil še kateri prevoz kakega materiala. Sedaj me pa zanima katero klavzulo naj navedem na računu, da bo tuji davčni zavezanec lahko opravil samoobdavčitev.
Hvala za pomoč
mali davčni zavezanec in klavzula
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: mali davčni zavezanec in klavzula
Okvirne klavzule so objavljene v iks 12/09. Najbolje je navesti člene iz direktive.
Storitve v zvezi z nepremičninami: Obdavčljivo po kraju storitve - člen 47 direktive o DDV (ali naši člen: neobdavčljivo po 27.členu ZDDV-1 (kraj storitve zunaj Slovenije).
Prevoz: DDV - obrnjena davčna obveznost po 25/1 ZDDV-1 ali DDV-obrnjena davčna obveznost po členu 44 direktive o DDV. To velja če je prevoz opravljen znotraj Skupnosti.
Storitve v zvezi z nepremičninami: Obdavčljivo po kraju storitve - člen 47 direktive o DDV (ali naši člen: neobdavčljivo po 27.členu ZDDV-1 (kraj storitve zunaj Slovenije).
Prevoz: DDV - obrnjena davčna obveznost po 25/1 ZDDV-1 ali DDV-obrnjena davčna obveznost po členu 44 direktive o DDV. To velja če je prevoz opravljen znotraj Skupnosti.
Re: mali davčni zavezanec in klavzula
hala za pomoč