Pozdravljeni,
če smo obračunali skonto za predčasno plačilo dobavitelju na dan 23.12.2009 in dobimo dobropis za skonto 15-01-2010, je pravilno, če ravnam takole?
1/Odbitek ddv popravljam na dan 15-01-2010
2./ KAJ PA DATUM DOKUMENTA, ki je 15-01-2010 (GLEDE NA TO, DA SE NANAŠA NA POSLOVNO LETO 2009), pa ga lahko tretiram kot datum 23.12.2009?
Prosila bi za pomoč.
Lep pozdrav,
Majda
DOBROPIS ZA OBRAČUNANI SKONTO
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DOBROPIS ZA OBRAČUNANI SKONTO
Tudi mene zanima v zvezi z dobropisom. Mi pa smo dobili dobropis za sconto plačila 18.01.2010 ( takrat smo račun tudi plačali z odbitim sconto zneskom ), račun pa je bil izstavljen v letu 2009!
Kako pravilno poknjižim dobropis?? Ali gre v strošek za leto 2009 ali za leto 2010??
DDV pa si odbijemo v januarju 2010 ( datum prejema), a ne??
lp
Kako pravilno poknjižim dobropis?? Ali gre v strošek za leto 2009 ali za leto 2010??
DDV pa si odbijemo v januarju 2010 ( datum prejema), a ne??
lp
Kolegi in kolegice,
ali nama res ne zna nihče pomagat, verjamem, da imate ogromno dela, vendar bi vam bila zelo hvaležna, če bi lahko nekdo vsaj nakazal kako rešiti problem.
V pričakovanju dobrodošlega odgovora Vas lepo pozdravljam in Vam želim lep preostanek dneva, še naprej.
Lep pozdrav,
Majda
ali nama res ne zna nihče pomagat, verjamem, da imate ogromno dela, vendar bi vam bila zelo hvaležna, če bi lahko nekdo vsaj nakazal kako rešiti problem.
V pričakovanju dobrodošlega odgovora Vas lepo pozdravljam in Vam želim lep preostanek dneva, še naprej.
Lep pozdrav,
Majda
Naredila sem tako, upam, da je prav?
Glede na to, da se nanaša račun na l.2009 sem zmanjšala ustrezne postavke na dan plačila skonta , v ddv pa bom upoštevala v januarju 2010 , ko je bil dbp. potrjen in si ga bom tudi popravljala.
Lep pozdrav,
Majda
Glede na to, da se nanaša račun na l.2009 sem zmanjšala ustrezne postavke na dan plačila skonta , v ddv pa bom upoštevala v januarju 2010 , ko je bil dbp. potrjen in si ga bom tudi popravljala.
Lep pozdrav,
Majda
tudi jaz sem tako naredila pa mislim, da je tako tudi pravilno, saj sem dobila potrditev od g.Mohoriča
lp
lp
Kadar ste v dilemi, v katero obdobje knjižiti, je vedno merodajen datum opravljanja storitve ali dobave (v vašem primeru datum plačila) in ne datum računa ali dobropisa. Tudi mi dobivamo dobropise za kasaskonto, npr. datum plačila in izkoristka kasaskonta je 17.02. in 20.02., dobavitelj pa nam pošlje dobropis za cel mesec februar z datumom opravljanja storitve od 01.03. do 31.03.2010 in datumom dobropisa 10.03.2010. Dobropis knjižimo v februar, saj smo takrat plačali in izkoristili pravico do kasaskonta, kljub temu, da je dobavitelj na dobropisu navedel marčevske datume. V opisu storitve pa navede, da gre za prejeta predplačila v mesecu februarju.
Lp.
Lp.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
Kako pa knjižite dane dobropise za skonto po pogodbi strankam iz EU? V državah EU je plačevanje pred valuto zelo razširjeno in vsi želijo imeti določen sconto. Dobropisov strankam v EU ni potrebno pošiljati, za potrebe pravilnih evidenc po naših predpisih jih pa moramo izdati.
1.Ali za znesek danega dobropisa za sconto zmanjšujete prihodke?
2. Ali zmanjšamo za isti znesek tudi davčno osnovo v DDV obrazcu?
3. Gre takšen dobropis za priznani sconto v VIES poročilo?
Hvala in lep dan
1.Ali za znesek danega dobropisa za sconto zmanjšujete prihodke?
2. Ali zmanjšamo za isti znesek tudi davčno osnovo v DDV obrazcu?
3. Gre takšen dobropis za priznani sconto v VIES poročilo?
Hvala in lep dan
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.