Praktično izobraževanje - dijaki - 14 dni - NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sara30
Računovodja
Računovodja

Praktično izobraževanje - dijaki - 14 dni - NUJNO

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Prvič imamo nekoga na praksi pa sem malo zgubljena kako se vse to uredi.

V pogodbi piše, da oni pokrijejo letni pavšalni prispevek zavarovanja dijaka po ZPIZ ter da ga zavarujejo v primeru poškodbe pri delu in poklicne bolezni po ZZVZZ, mi pa mu izplačamo nagrado v skladu z kolektivno pogodbo za gospodarske dejavnosti.

Torej če sem prav razumela dijaka šola zavaruje ter mu izplača 8,79€. (ali je to tisti 4,34€ znesek?)

Mi pa oddamo REK 1a. Znesek pri vsoti 8,79€ napišemo 0,00€, ker je to že poravnala šola.
Kam pa plačamo znesek 4,34€?

Dijak pri nas dela prakso v mesecu marcu. Kdaj se odda obrazec na e-davkih? Takoj po končanem delu ali je to isto kot pri plačah in mu izplačam 15. naslednji mesec?

Vsaka pomoč je dobrodošla
Hvala
Sara
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Praktično izobraževanje - dijaki - 14 dni - NUJNO

Odgovor Napisal/-a _darija »

Pozdravljeni,
Tudi za znesek 4,34 napišete 0,00, ker vam je vse poravnala šola vi mu samo izplačate nagrade v določeni višini. Ko boste oddajali rek 1a boste v analitičnem delu zbrisali tiste prispevke in napisali 0,00 potem pa kar pritisnite oddaj obrazeč, ker če boste pritisnili na izračun vam bo zopet izačunalo te prispevke.

Lp Darija
Sara30
Računovodja
Računovodja

Re: Praktično izobraževanje - dijaki - 14 dni - NUJNO

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Najlepša hvala za pomoč. :)

Imela bi pa še par osnovnih vprašanj. Res osnovnih vprašanj. (Tako je ko prvič delaš neko stvar.)

Kaj pa glede knjiženja? Na kateri konto se to knjiži?
In kaj se to knjiži tako kot plače 15. naslednji mesec ali se to izplača in knjiži takoj?

Hvala
Sara
Odgovori