Nasvet glede računa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anita_p
Novinec
Novinec

Nasvet glede računa

Odgovor Napisal/-a anita_p »

Ziv, imam problem glede računa, ki sem ga dobila od s.p. Pravzaprav sem dobila štiri takšne račune in vse sem vestno plačala v roku.

Na vseh računih je bil obračunan DDV. To sicer ne bi bilo nič narobe, vendar sem pred kratkim izvedela, da ta s.p. ni davčni zavezanec. To tudi sam lastnik prav dobro ve, vendar kljub vsemu izdaja račune z vključenim DDV. Kaj naj storim???

Hvala,

Anita
dg
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a dg »

Naj vam pošlje potrdilo davčne uprave, da je zavezanec. Če ni, vam seveda tega ne bo mogel poslati. Mogoče se lahko dogovorite, da vam za izstavljene račune z ddv, izda dobropise, da boste lahko rešili ddv. Istočasno vam izstavi nove račune brez ddv z klavzulo, zakaj ddv ni obračunan. Preveč plačan znesek pa naj vam vrne.
LP
stefka
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a stefka »

Tudi jaz imam podobne probleme. Moja računovodkinja je meni in drugim njenim strankam zagodla na podoben način. Kolikor sem slišala, nekateri od nje že zahtevajo povrnitev neupravičeno obračunanega DDV. Sprašujem se, kako lahko takšno napako stori direktorica računovodskega servisa, ki poleg tega še izobražuje druge računovodje po Sloveniji. Kako lahko sploh zaupam, da so moje knjige pravilno vodene. Sama ne vem, kaj naj zdaj naredim, zakljucek leta pa je že čez mesec in pol.
blažka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a blažka »

Da se izognete tem problemom, vedno ko dobite novo stranko, morate zahtevati potrdilo davčne uprave da je zavezanec za DDV. Jaz tako dolgo sploh ne knjižim računa, če pa mi v roku 5 dni ne pošlje mu račun zavrnem, ker smo prevečkrat imeli takšne težave.
Odgovori