potni nalogi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pomagajmi
Nov član
Nov član

potni nalogi

Odgovor Napisal/-a pomagajmi »

Pozdravljeni,
imam s.p., kar pomeni, da knjižim odlive iz TTR-ja podjetja, ki so označeni kot OSEBNO na konto 9200 (to je priliv na moj osebni TTR). Iz konta 9200 plačujem tudi določene račune za s.p., ki jih plačam v npr. trgovini kar z gotovino. Zanima me ali lahko iz tega konta jemljem tudi denar za potne stroške zaposlenih in plačilo mojih osebnih potnih stroškov(kilometrina+dnevnice) ali je nujno potrebno denar za plačilo potnih stroškov jemati iz blagajne.
Hvala in lep pozdrav
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: potni nalogi

Odgovor Napisal/-a mincek »

Mislim da lahko, saj gre za enako zadevo kot pri plačilu računa.
Mincek
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Samostojni podjetnik prosto razpolaga z gotovino. Tako dvigov gotovine, ali nakazil na osebni račun ni potrebno utemeljevati. Stroške potnih nalogov lahko beležite le kot povečanje obveznosti do podjetnika na konto 920. Namenski dvig, tako kot pri pravnih osebah (d.o.o. na primer) ni potreben.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pomagajmi
Nov član
Nov član

Ali to pomeni, da sploh ne potrebujem blagajne oz. blagajniškega dnevnika? Mi namreč vse ostale račune plačujemo preko TRR s.p.-ja ali pa uporabljamo konto 920 (plačilo računov, ki jih plača zasebnik z gotovino in plačilo potnih stroškov). Hvala.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne potrebujte blagajne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pomagajmi
Nov član
Nov član

Najlepša hvala in lep pozdrav.
Odgovori