jubilejna nagrada

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rommy64
Začetnik
Začetnik

jubilejna nagrada

Odgovor Napisal/-a rommy64 »

Čeprav je bilo o tem že veliko povedano, našim delavcem vseeno ne morem dopovedati, kaj pomeni izplačilo jubilejne nagrade pri zadnjem delodajalcu. Smo gradbeno podjetje. Ker se v gradbeništvu delavci zelo prestavljajo iz enega pšodjetja v drugega, me zanima konkreten primer. Delavec ima 33 let skupne delovne dobe, pri nas pa je trenutno zaposlen 10 let in 1 mesec. Jubilejno nagrado za 10 let in verjetno za 20 let skupne delovne dobe je že prejel pri prejšnjem delodajalcu. A smo mu mi ponovno dolžni izplačati jubilejno nagrado za 10 let delovne dobe pri zadnjem delodajalcu? In kako je v gradbeništvu z izplačilom jubilejne nagrade za 30 let skupne delovne dobe, če je pri podjetju zaposlen najmanj 5 let? Nekatere panožne pogodbe to dovoljujejo. Ali velja za vse? Tudi za gradbeništvo? (prej za 10 in 20 let pri zadnjem delodajalcu in nato še za 30 let skupne delovne dobe). Prosim nujno za odgovor, ker nekateri delavci zelo pričakujejo jubilejno nagrado za 10 let pri zadnjem delodajlcu, čeprav so jo za 10 let skupne dobe že dobili pri prejšnjem delodajalcu. Čeprav je ta tema o jubilejnih nagradah že malo tečna, sem po prebiranju forumov čisto zmedena. Sem nova na tem področju dela in ne bi rada koga oškodovala ali podala napačne informacije. Lp, Rommy
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: jubilejna nagrada

Odgovor Napisal/-a franca »

Podjetje ima možnost, da se odloči, ali bo izplačevalo jubilejno nagrado za skupno delovno dobo ali za (skupno neprekinjeno) delovno dobo v tem podjetju. Odločitev naj bo napisana kot usmeritev in potem se tega držite.
Da so delavci že nekje drugje (to je pomembno) dobili nagrado za skupno delovno dobo 10 let, se vas kot delodajalca ne tiče. Jubilejno nagrado za 10 let zaposlitve pri vas morate izplačati. Če je v višini uredbe, je neobdavčena.
Odgovori