Plačilna lista
Moderator: Mirko Zbačnik
Plačilna lista
Lep pozdrav!
Zanima me kaj pomeni ter če imam lahko bruto plačo- redno delo 380€, ostalo pa so dodatki stimulacija 340€ in pa uspešnost 270€? Kaj to pomeni v primeru bolniške in kateri znesek se upošteva pri izračunu pokojnine?
Hvala
Zanima me kaj pomeni ter če imam lahko bruto plačo- redno delo 380€, ostalo pa so dodatki stimulacija 340€ in pa uspešnost 270€? Kaj to pomeni v primeru bolniške in kateri znesek se upošteva pri izračunu pokojnine?
Hvala
Re: Plačilna lista
za bolniško in pokojninsko se upošteva vse, od česar so plačani prispevki (razen pri nadurah so posebnosti, ker je potrebno paziti na zakonske omejitve). Zakaj pa vam delodajalec tako ''razparcelira'' plačo pa je drugo vprašanje....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Prispevki naj bi bili plačani na vse skupaj. Vendar pa mi ni jasko kako se lahko pozna 200€neto manj v primeru enega tedna bolniške.
- Priponke
-
- Graphic155555.jpg (75.92 KiB) Pogledano 3774 krat
lahko da ni vzel prave osnove, ali pa je % nadomestila za bolniško nizek....
Naty
Ta obračun je narobe. Osnova za boleznino je vzeta od osnovne plače.
Zakon pa pravi, da je osnova za boleznina plača za polni delovni čas preteklega meseca razen če je v koliktivni pogodbi dogovorjeno drugače ( nekateri imajo povprečje zadnjih treh mesecev )
Pravilni izračun bi bil:
Bruto plača za pretkeli mesec za polni del. čas ( z stimulacijami in dodatki )/ fond ur preteklega meseca X 0,9 ( osnova za boleznino ) X ure bolniške = bruto za čas boleznine ( pri vas pride cca. 309 € , ne pa 95 kot je izračunano na pl. listi )
Zakon pa pravi, da je osnova za boleznina plača za polni delovni čas preteklega meseca razen če je v koliktivni pogodbi dogovorjeno drugače ( nekateri imajo povprečje zadnjih treh mesecev )
Pravilni izračun bi bil:
Bruto plača za pretkeli mesec za polni del. čas ( z stimulacijami in dodatki )/ fond ur preteklega meseca X 0,9 ( osnova za boleznino ) X ure bolniške = bruto za čas boleznine ( pri vas pride cca. 309 € , ne pa 95 kot je izračunano na pl. listi )
ja MG ima prav... šele zdaj sem videla da je od spodaj pripeta še ena plačilna lista 
Naty
Zgleda kot da vam uspešnost in stimulacija niso vštete v osnovo za bolovanje.
jana
V fermi so mi obrazložili da mi v času bolniške ne pripada dodatek za uspešnost in stinulacijo.
Tako da po mojem izračunu, če bi bil na bolniški mesec bi dobil skupaj plače približno 270€ bruto.
Kar pa se mi zdi precej nenormalna številka.
Tako da po mojem izračunu, če bi bil na bolniški mesec bi dobil skupaj plače približno 270€ bruto.
Kar pa se mi zdi precej nenormalna številka.
res je da ne pripada, in to samo iz enega razloga - ker se uspešnost in stimulacija šteje v osnovno za izračun bolniške, tako kot je lepo napisala MG... povejte jim, naj si prečitajo kolektivno pogodbo in zakon.
Naty
V katerem zakonu pa najdem kaj vse je potrebno upoštevati pri izračunu boleznine?
Zakon o delovnih razmerjih
http://www.uradni-list.si/1/content?id= ... +razmerjih
137. člen 8. točka.
Za kolektivno pogobo pa ne vem katero imete.
http://www.uradni-list.si/1/content?id= ... +razmerjih
137. člen 8. točka.
Za kolektivno pogobo pa ne vem katero imete.