Povezava na novo dohodninsko lestvico
Moderator: Mirko Zbačnik
Povezava na novo dohodninsko lestvico
Ima kdo na hotro povezavo na novom dohodninsko lestvico-za marčevsko plačo?
Re: Povezava na novo dohodninsko lestvico
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Naty,hvala.
To povezavo sem tudi sama našla, vendar sem se bala,da ni prava-da je ta vlejala DO marca,naprej pa druga...
Ali mogoče vi veste,kaj pomeni objava v UL 13/2010:
(2) Znesek minimalne plače, določen po prejšnjem odstavku, velja za plačilo dela, opravljenega od 1. januarja tekočega leta dalje....
Na koncu tega UL pa piše,da velja naslednji dan po objavi oz.prvi dan naslednjega meseca po uveljavitvi tega zakona....objava je bila pa 11.2,-torej velja šele od marca naprej?
sem se malo ustrašila,da bi morala že od januarja to upoštevati.
To povezavo sem tudi sama našla, vendar sem se bala,da ni prava-da je ta vlejala DO marca,naprej pa druga...
Ali mogoče vi veste,kaj pomeni objava v UL 13/2010:
(2) Znesek minimalne plače, določen po prejšnjem odstavku, velja za plačilo dela, opravljenega od 1. januarja tekočega leta dalje....
Na koncu tega UL pa piše,da velja naslednji dan po objavi oz.prvi dan naslednjega meseca po uveljavitvi tega zakona....objava je bila pa 11.2,-torej velja šele od marca naprej?
sem se malo ustrašila,da bi morala že od januarja to upoštevati.
sicer tega nisem brala vsega, ampak nova minimalna plača velja od 1. marca dalje.
Naty
Ali imate mogoče tudi povezavo na lestvico, ki je veljala PRED to?ker sem nekaj kontrolirala prejšnji dve izplačili plač,pa vidim,da je bila obračunana enako kot po tej lestvici-pa sem se malo ustrašila,da nisem ob norenju z bilanco kaj narobe naredila.
Hvala.
Hvala.
Res me je zmedlo...ali se je plačo 1/2010 in 2/2010 uporabila ista oz.enaka dohodninksa lestvica kot za plačo 3/2010? in tudi ista splošna olajšava in olakšava za vzdrževanega člana-otroka?
v primeru, da delavec poda izjavo, da ne želi, da se mu med letom upoštav povečana olajšava-razlika med obračunom plače za januar in marec bi bila samo, če bi delavcu že med letom upoštevali povečano olajšavo, kajne?
Imam prav>?
Saj sem že naredila plače za 372010,vendar me nekaj teži in skrbi...
v primeru, da delavec poda izjavo, da ne želi, da se mu med letom upoštav povečana olajšava-razlika med obračunom plače za januar in marec bi bila samo, če bi delavcu že med letom upoštevali povečano olajšavo, kajne?
Imam prav>?
Saj sem že naredila plače za 372010,vendar me nekaj teži in skrbi...
Kdo točno ve,kako je sedaj stem?