OGLAŠEVANJE V SRBIJI
Moderator: Mirko Zbačnik
OGLAŠEVANJE V SRBIJI
Prosim za pomoč: srbsko podjetje brez davčne številke izstavi račun slovenskemu podjetju za oglaševanje v katalogu, ki bo izšel v Srbiji. Storitev bo torej opravljena v Srbiji, torej po moje se zato ne obračuna DDV. A prav razmišljam? Kam gre to potem v DDV-O? Jaz sem razmišljala, da račun sploh ne bi dala v sistem DDV-ja (zunaj DDV). Sploh ne vem kaj naj naredim!Prosim za pomoč!
LP,
Fortun
Fortun
Re: OGLAŠEVANJE V SRBIJI
Naredite samoobdavčitev skladno z 25/1 ZDDV-1.
lp
lp
Še nisem čisto sigurna: to potem ni UVOZ? Kam gre to potem v DDV-O?
LP,
Fortun
Fortun
Osnova polje 31, ddv polje 25 in (če je odbitni) 41.
lp
lp
a ste sigurni da gre to v polje 25? ni to mogoče polje 26 - ker gre v bistvu za uvoz - Srbija namreč ni v EU, ali to nima veze? jaz razumem, da gre vse kar se tiče EU-ja v polji 25in25a, če pa gre za uvoz, pa dam v polje 26.
samo še to, potem pa končam s to temo...
samo še to, potem pa končam s to temo...
LP,
Fortun
Fortun
Malo ste pomešali
V polji 25 in 25a se skladno z navodili o ipolnjevanju DDV-O med drugim vpisuje:
Vpisuje se obračunani DDV od, na primer, storitev iz prvega odst. 25. člena ZDDV-1, ki jih opravi davčni zavezanec, ki ima sedež v tretji državi, nabav električne energije in plina v drugi državi članici ali tretji državi.
ok?
lp
Če katalogi ne pridejo v EU, ne gre za uvoz!! - in v tem duhu sem tudi pisal.fortun napisal/-a:srbsko podjetje brez davčne številke izstavi račun slovenskemu podjetju za oglaševanje v katalogu, ki bo izšel v Srbiji. Storitev bo torej opravljena v Srbiji,
V polji 25 in 25a se skladno z navodili o ipolnjevanju DDV-O med drugim vpisuje:
Vpisuje se obračunani DDV od, na primer, storitev iz prvega odst. 25. člena ZDDV-1, ki jih opravi davčni zavezanec, ki ima sedež v tretji državi, nabav električne energije in plina v drugi državi članici ali tretji državi.
ok?
lp
najlepša hvala - ja, res sem malce zašuštrala - mi je čist logično sedaj, ko ste tako napisali. Lep dan želim!
LP,
Fortun
Fortun