Ali se ure, ko delavec prejema nadomestilo za starševsko varstvo ali očetovsko varstvo kakor koli vpisujejo v M4?
ali se vpisuje znesek nadomestila, ki ga izplača ministrstvo? Verjetno ne saj razpolagamo samo s podatkom kot je za dohodnino (glede na datume izplačil)
Hvala in lep pozdrav.
m4 in porodniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: m4 in porodniška
Vpiše se ure in leto osnove, ki je leto pred nastopom porodniške , očetovskega. Zneske poroča izplačevalec.
Imam podobno vprašanje, za nameček pa še odgovora nisem razumela
Poročati bi morala za delavko, ki je bila od leta 2008 na porodniški, z zadnjim dnem porodniške leta 2009 pa se ji je tudi zaključilo delovno razmerje. Nikakor mi ni uspelo vpisati pravilnega števila ur in nisem mogla shranit. Na ZPIZ-u pa bili telefoni ali zasedeni ali zvonili v prazno...
Mi lahko kdo pomaga s primerom?
Ali bo ZPIZ zahteval dopolnitev podatkov oziroma ali je zaradi neporočanja za konkretno delavko le-ta lahko za karkoli prikrajšana?
Vnaprej hvala,
Poročati bi morala za delavko, ki je bila od leta 2008 na porodniški, z zadnjim dnem porodniške leta 2009 pa se ji je tudi zaključilo delovno razmerje. Nikakor mi ni uspelo vpisati pravilnega števila ur in nisem mogla shranit. Na ZPIZ-u pa bili telefoni ali zasedeni ali zvonili v prazno...
Mi lahko kdo pomaga s primerom?
Ali bo ZPIZ zahteval dopolnitev podatkov oziroma ali je zaradi neporočanja za konkretno delavko le-ta lahko za karkoli prikrajšana?
Vnaprej hvala,
Mincek
1. Za vse delavce, ki so bili v letu 2009 zaposleni pri vas, morate poročati
2. vpis za konkretno delavko:
- vpišete čas zaposlitve od 1. 1. do datuma, ko ji je del. razmerje prenehalo
- vse ure vpišete med ure nadomestil
- zneski so (verjetno) vsi 0 - razen če ste izplačevali kakšen poračun ali pa regres nad uredbo
- leto osnove je 2007, ker se je porodniška začela v 2008
- ker delavka ni bila zaposlena celo leto, ne pozabite na kljukico zgoraj
2. vpis za konkretno delavko:
- vpišete čas zaposlitve od 1. 1. do datuma, ko ji je del. razmerje prenehalo
- vse ure vpišete med ure nadomestil
- zneski so (verjetno) vsi 0 - razen če ste izplačevali kakšen poračun ali pa regres nad uredbo
- leto osnove je 2007, ker se je porodniška začela v 2008
- ker delavka ni bila zaposlena celo leto, ne pozabite na kljukico zgoraj