ZAMUDNE OBRESTI - DURS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

ZAMUDNE OBRESTI - DURS

Odgovor Napisal/-a fortun »

Kako poknjižite zamudne obresti - npr. od davka od dohodkov pravnih oseb ali pa od dohodnine? Sem si namreč iz e-Davkov izprintala naše stanje (e-kartice) in sem ugotovila, da imamo odprte zamudne obresti. DURS najbrž ne pošilja nikakršnih obračunov obresti ali kaj podobnega, na podlagi katerih bi potem lahko to poknjižila???

A lahko kar naredim temeljnico na npr. današnji dan, priložim ta izpisek in poknjižim takole:
a) zamudne obresti od davka od dohodkov pravnih oseb: 7400 (zamudne obresti DURS-a - davčno nepriznan strošek) / 264

b) zamudne obresti od dohodnine : 7400 (zamudne obresti DURS-a - davčno nepriznan strošek) / 254???

In pač plačam na TRR DURS-u??

Prosim, za mnenje...

lp
LP,
Fortun
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: ZAMUDNE OBRESTI - DURS

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Meni se zdijo knjižbe logične. Najprej evidentirate odhodek in obveznost glede obresti in knjižite zapiranje obveznosti s plačilom.

Dejstvo, da je to davčno nepriznan odhodek ne igra vloge; knjižite na isti konto, kot bi bil davčno priznan, za pomoč si lahko odprete analitiko konta 740 - konec leta se kaj lahko zgodi, da kaj izpustimo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Se opravičujem,ker ne bo odgovor,ampak dodatno vprašanje na to temo: kje pa ste na e-davkih našli ta izpis oz.pregled obveznosti?
snupi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a snupi »

na vpogledih so e kartice, odprete si jih lahko če ste poslali pooblastilo na durs.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori