bolniška nad 90 dni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rozica97
Začetnik
Začetnik

bolniška nad 90 dni

Odgovor Napisal/-a rozica97 »

Pozdravljeni!

Zanima me, če mogoče kdo ve kako pridobiti denarno nadomestilo (denarna razlika med polno plačo in bolovanjem), če je osega na bolovanju nepretrgoma več kot 90 dni. Ali si mogoče samo določene kategorije razlogov zaradi odsotnosti z dela in kam je treba podati vlogo in kdo sploh to plača?

Hvala za odgovore :D
:D
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: bolniška nad 90 dni

Odgovor Napisal/-a MG »

Edino če ste za ta primer zavarovani pri kakšni zavarovalnici.
pokica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pokica »

Tudi jaz sem slišala, da se v praksi dogaja, da se po 90 dneh boleznine dobi nekakšno nadomestilo kot razlika pri plači (ne vem pa točnega naziva tega izplačila ). Vprašanje mi ni dalo miru in sem malo povprašala, konkretno na ZZZS (kamor se sicer naslovi refundacija za boleznine nad 30 dni), če kaj vejo o tem. Dobila sem odgovor,da je to odvisno od posamezne kolektivne pogodbe oziroma dejavnosti, skratka nekatere KP imajo to zajeto. To razliko izplačuje delodajalec in ne ZZZS. Konkretno mi je poznan primer takega izplačila v javni upravi.

Se mi pa ob tem poraja ena misel:
npr. nekdo je na bolniški (iz kakršnega koli razloga pač) in dobi zgoraj omenjeno razliko, torej je za to še nagrajen na način, da dobi razliko??
V nekaterih podjetjih pa vem, da stimulirajo zaposlene tako, da če ne grejo na bolniško, dobijo na vsake toliko časa nekaj stimulacije za to. Kaj menite ostali?
Pa lep deževen dan.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ironija je, da si to lahko privošči le javna uprava. V gospodarstvu dobiš le brco v rit. Še tistega kar nam pripada nam najrajše ne bi dali.
Odgovori