redna/izredna odpoved

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aezzy
Novinec
Novinec

redna/izredna odpoved

Odgovor Napisal/-a aezzy »

Pozdravljen,
imela bi vprašanje glede odjave in sicer z marcem me je delodajalec odjavil kot redno, s strani delodajalca, ker sva se tako dogovorila (sodelovanje nekako ni bilo uspešno, zato sem se odločila, da grem drugam) - zaposlena sem bila za nedoločen čas.
V začetku maja, ko sem bila že 1 mesec prijavljena na zavod, dobim domov pošto, da bi me rad odjavil iz krivdnega razloga! Da sem si protipravno prilastila denar podjetja in dasem ponaredila njegov podpis so bili razlogi navedeni zakaj.

Sedaj me zanima ali lahko kar tako spreminja odjavo po 2 mesecih in ali to lahko pošlje zavodu, da tam brez moje privolitve zamenjajo vzrok odjave?
Kaj naj sedaj s tem - ali to mene kaj bremeni, kako sem odjavljena - nadomestila nisem koristila, sem pa medtem tudi ze v novi sluzbi. Ali to kaj pomeni za novega delodajalca?

Malo sem zbegana, ker si nisem mislila, da bo stvar potekala na tak način.

Hvala.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: redna/izredna odpoved

Odgovor Napisal/-a MG »

To pa ne gre tako. Uvesti bi moral npsotopek izredne odpovedi iz krivdnih razlogov in sicer prej , preden ste odšla. Jaz bi stem kar ste dobila od starega delodajalca šla do odvetnika in ga prosila, da mu odgovori uradno.

Seveda vas bremeni. Že to če vas kdo obtoži za tako reč ni prijetno in nikoli ne veste kje in kdaj vam lahko to škoduje.
Odgovori