Zahtevek za vračilo davka iz Avstrije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
milenav
Računovodja
Računovodja

Zahtevek za vračilo davka iz Avstrije

Odgovor Napisal/-a milenav »

Preko e davkov sem oddala za vračilo DDV v tujini (Avstriji)(oktober-december
Zahtevek mi je bil zavrnjen, ker bi morala za račune za leto 2009 oddati v Avstriji, ne preko e davkov.
Kako ste ravnali vi, oziroma kje je to točno napisano, da se za račune iz leta 2009 ne vlaga zahtevek prek e davkov.
ROKININA
Začetnik
Začetnik

Re: Zahtevek za vračilo davka iz Avstrije

Odgovor Napisal/-a ROKININA »

Odgovora, žal, ne vem, me pa v tem kontekstu zanima kakšen je postopek za vračilo
davka iz tujine. Npr. prevozniki veliko denarja "zmečejo" za razne cestnine v tujini, npr. v
državah EU.
Kakšen je postopek, da ta davek dobijo povrnjen? :?
Mi lahko to kdo razloži? :?
Se zahvaljujem že vnaprej in vas vse lepo pozdravljam. :)
karmensita
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a karmensita »

jaz sem oddala zahtevek preko e-davkov. tudi za zadnji kvartal. smo ravno ta teden dobili denar vrnjen.
tako, da pozanimaj se še enkrat zakaj si dobila zavrnjeno. to ne more biti vztok.
jaz sem že konec 2009 spraševala v Avstrijop, kako bo z računi iz 2009 in dobila odgovor, da je zahtevek potrebno vložiti preko e-davkov. prej smo namreč fizično odnesli račune na Finanzamt v Graz.

imam pa malo drugqačne težave. ko hočem vložiti zahtevek za preostanek leta in je znesek nižji kot 400 € mi program tega ne sprejme. čeprav naj bi bilo za preostanek leta minimalni znesek 50 €.

a mi zna kdo pri tem pomagat '
karmensita
Nov član
Nov član

ROKININA napisal/-a:Odgovora, žal, ne vem, me pa v tem kontekstu zanima kakšen je postopek za vračilo
davka iz tujine. Npr. prevozniki veliko denarja "zmečejo" za razne cestnine v tujini, npr. v
državah EU.
Kakšen je postopek, da ta davek dobijo povrnjen? :?
Mi lahko to kdo razloži? :?
Se zahvaljujem že vnaprej in vas vse lepo pozdravljam. :)
sedaj je enostavnejše, ker vlagaš kar preko e-davkov.
zberi račune, ki vsebujejo DDV, za 2009, za vsako državo posebej. skeniraj tako, da imaš vse v eni mapci, drugače program ne sprejme. in v e-davkih vse urediš. če jih imaš dosti, je dokaj zamudno, ker vnašaš enega po enega, pa vse DŠ, naslov dobavitelja...
časa imaš do 30.9. najmanjši znesek vračila je 400 €. pazi pa, npr. če imaš madžarsko cestnino, ker tam vnašaš v forintih in ne v evrih. za vse države, kjer nimajo evra vnašaš v njihovi valuti.
ROKININA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ROKININA »

Hvala lepa za pojasnilo.
Ali je potrebno imeti na računih, katere skeniraš in zneske refundiraš, naslov kupca?
Se opravičujem, prvič se s tem srečujem, pa ne vem. :oops:

lp
s12
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a s12 »

Jaz sem izpolnjevala zahtevek, vendar sem oddala brez računov, nisem zasledila kako lahko zahtevku dodam skenirane račune?
karmensita
Nov član
Nov član

@rokinina
tvoj naslov oz. davčna številka naj bi bila razvidna. kakor tudi dobavitelja. če ne ti znajo račune zavračati.

@s-12
ko že oddaš spisek, potem še posebaj dodajaš prilogo. podobno kot pri DDV-O.
Odgovori