samoprijava

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
majaberk
Novinec
Novinec

samoprijava

Odgovor Napisal/-a majaberk »

Prosim, če mi kdo pove, kje se dobi obrazec za samoprijavo, namreč imamo samo popravek obrazca za leto 2009, ne pa ddv-ja, plačati pa moramo zamudne obresti.
lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: samoprijava

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... moprijave/ .

Zraven so tudi pojasnila.

PS.: Pokličite na DURS, ali je samorpijava potrebna :spomezik: , ali lahko zadevo poravnate brez nje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
majaberk
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a majaberk »

Hvala za odgovor. Namreč, z kontrolorko sem bila na vezi in je dejala, naj naredim samoprijavo, ker moramo samo v obrazcu popraviti kolono, davek se ne spremeni, je za leto 2009 in oddamo samo en obrazec. Vem, da samoprijave ni ravno zaželeno delati ampak mi je predlagala sama.

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Samorpijava je ukrep, ki ima svoj namen. Zato si ni potrebno očitati, zakaj ste jo uporabili. :spomezik:

Pred kratkim sem namreč z zamudo za neko stranko poročal in pripravljal plačilo davčnega odtegljaja in referentka mi je svetovala, da jih za tako majhen znesek (cca 35 €) ni potrebno zasipat z dodatnim delom :spomezik: . Zadeva je legalna in pride kar prav, a ne?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori