Ali obresti od poz.stanja na banki upoštevam pri davčnem obračunu akont.doh. od doh.iz dejavnosti in če kam jih vpišem? Kam pa jih vpišem v obrazec (izkaz PI) pri AJPESU?
Hvala za odgovor!
Obresti pozitivnega stanja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Obresti pozitivnega stanja
Mene pa zanima ali se te obresti zavede v obračunih za DDV npr. ko oproščene dobave brez pravice do odbitka DDV. Hvala. lp
Ja jaz jih zavedem tako.vzv napisal/-a:Mene pa zanima ali se te obresti zavede v obračunih za DDV npr. ko oproščene dobave brez pravice do odbitka DDV. Hvala. lp
kako pa te obresti časovno umestite? npr. obračun obresti za obdobje 1.1. do 31.1., datum izpiska 28.2., datum prejema izpiska pa je šele v marcu.Če sem mesečni zavezanec v katerem mesecu izkažem te obresti? Hvala. lp.
titi
Do sedaj še nisem imela primera, da bi bile obresti za določen mesec, obračun pa bi bil izstavljen konec naslednjega meseca. Običajno so obresti obračunane za določen mesec, obračun pa je datiran na začetek naslednjega meseca. V teh primerih dam v obračun za mesec na katerega se obresti nanašajo. V vašem primeru bi obresti dala v obračun za januar, če ga do prejema obresti še ne bi oddala, drugače pa v februarski. Katera banka pa tako obračunava obresti? Lp, Bhakti