Obresti pozitivnega stanja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
polona a
Nov član
Nov član

Obresti pozitivnega stanja

Odgovor Napisal/-a polona a »

Ali obresti od poz.stanja na banki upoštevam pri davčnem obračunu akont.doh. od doh.iz dejavnosti in če kam jih vpišem? Kam pa jih vpišem v obrazec (izkaz PI) pri AJPESU?
Hvala za odgovor!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če gre za obresti na računu, ki se glasi na podjetje, jih seveda morate upoštevati. Jaz jih dam na prihodke od posojil pri bankah :?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
vzv
Nov član
Nov član

Re: Obresti pozitivnega stanja

Odgovor Napisal/-a vzv »

Mene pa zanima ali se te obresti zavede v obračunih za DDV npr. ko oproščene dobave brez pravice do odbitka DDV. Hvala. lp
Bhakti
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Bhakti »

vzv napisal/-a:Mene pa zanima ali se te obresti zavede v obračunih za DDV npr. ko oproščene dobave brez pravice do odbitka DDV. Hvala. lp
Ja jaz jih zavedem tako.
vzv
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vzv »

kako pa te obresti časovno umestite? npr. obračun obresti za obdobje 1.1. do 31.1., datum izpiska 28.2., datum prejema izpiska pa je šele v marcu.Če sem mesečni zavezanec v katerem mesecu izkažem te obresti? Hvala. lp.
titi
Bhakti
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Bhakti »

Do sedaj še nisem imela primera, da bi bile obresti za določen mesec, obračun pa bi bil izstavljen konec naslednjega meseca. Običajno so obresti obračunane za določen mesec, obračun pa je datiran na začetek naslednjega meseca. V teh primerih dam v obračun za mesec na katerega se obresti nanašajo. V vašem primeru bi obresti dala v obračun za januar, če ga do prejema obresti še ne bi oddala, drugače pa v februarski. Katera banka pa tako obračunava obresti? Lp, Bhakti
Odgovori