Regres junija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mihajakli
Novinec
Novinec

Regres junija

Odgovor Napisal/-a mihajakli »

Zdravo.

Imam vprašanje glede regresa. Brskal sem že po forumu a odgovora nisem našel.

Torej, zaposlil sem se s 1.6.2010. Prejšnji teden (16.6.2010) so sodelavci prejeli regres, katerega pa jaz nisem dobil. Zanima me, če sem morda upravičen do dela regresa? Regres je po pogodbi sicer vezan na pravico do dopusta. Po pogodbi mi s 2.12.2010 pripada 22 dni dopusta, torej predvidevam, da moram do konca decembra prejeti celoten letni regres za l.2010.

Ali mi junija pripada del regresa, ali ga moram v celoti dobiti izplačanega v decembru?

Hvala za pomoč in lp
lejla22
Računovodja
Računovodja

Re: Regres junija

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Če na kratko povzamem.
V del.razmerju ste od vključno 1.6.2010 dalje. Pogodbo imate do najmanj 2.12.2010? Ste bili letos tudi pred 1.6. kje zaposleni? ZDR opredeljuje pravico do regresa in dopusta in sicer po preteku 6 mesečnega neprekinjenega del.razmerja.

Glede na to, da (kot pravite) v decembru pridobite pravico do celotnega letnega dopusta, skupaj 22 dni, predvidevam, da pred 1.6. niste bili v del.razmerju in v tem primeru zato pridobite v decembru tudi pravico do regresa (najverjetneje izplačan z dec. plačo).

Če napišete kakšen podatek več, lažje odogovorim.

Lejla
mihajakli
Novinec
Novinec

To je moja prva zaposlitev, oz. pred 1.6.2010 sem opravljal le študentsko delo (tudi avtorska pogodba) za to podjetje. Pogodbo pa sem podpisal za nedoločen čas.
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Glede na to, da pred 1.6. niste bili v delovnem razmerju, potem ste imeli status nezaposlene osebe. Torej, z 30.11.2010 dopolnite 6 mesečno obdobje neprekinjenega delovnega razmerja in načeloma se vam regres izplača v decembru z novembrsko plačo. Pripada vam tudi za čas nezaposlenosti, ker boste v letošnjem letu zaposleni več kot 6 mesecev. Pravica do regresa je povezana s pravico do dopusta. ko pridobite pravico do dopusta, takrat pridobite pravico do regresa.

Upam, da je razumljivo.

Pozdrav, Lejla :)
mihajakli
Novinec
Novinec

lejla22 napisal/-a:Glede na to, da pred 1.6. niste bili v delovnem razmerju, potem ste imeli status nezaposlene osebe. Torej, z 30.11.2010 dopolnite 6 mesečno obdobje neprekinjenega delovnega razmerja in načeloma se vam regres izplača v decembru z novembrsko plačo. Pripada vam tudi za čas nezaposlenosti, ker boste v letošnjem letu zaposleni več kot 6 mesecev. Pravica do regresa je povezana s pravico do dopusta. ko pridobite pravico do dopusta, takrat pridobite pravico do regresa.

Upam, da je razumljivo.

Pozdrav, Lejla :)

Razumljivo, seveda :).

Najlepša hvala za hitro pomoč.

Lp,
Miha
Odgovori