podalšanje pogodbe za določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dolenjka
Računovodja
Računovodja

podalšanje pogodbe za določen čas

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Pozdravljeni,

imamo delavca, ki mu podaljšujemo zaposlitev po pol leta od 1.9.2008. Je manjše podjetje, do 10 zaposlenih. 31.8.2010 bo torej 2 leti zaposlen za določen čas na istem delovnem mestu.Zanima me, če mu lahko še podaljšamo pogodbo za pol leta za določen čas, ali mu je potrebno pogodbo podaljšat za nedoločen čas.

Hvala za vaša mnenja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: podalšanje pogodbe za določen čas

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da ker ste dečavca zaposlili pred 1- 1- 2010. večka za vas še prehoden 3. četni dovočjen čas podaljševanja pogodb za določen čas, ki velja za manjša podjetja, to je, do 10 zaposlenih. Gre seveda za podaljpevanje pogodbe za enako delo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Hvala. Tudi jaz sem računala na to 3 letno prehodno obdobje, samo bolj kot sem brala to določilo, manj mi je bilo jasno. Torej vaše mnenje je, da ga lahko podaljšam še 2x?

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ni važno število podaljšanj, pač pa obdobje podaljševanja- Vmes je lahko prekinitev, ki je krajša od treh mesev. osebno tako razumem prehodni člen, veljavnost, ko je bila pogodba sklenjena.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori