Čakanje na domu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dziga
Nov član
Nov član

Čakanje na domu

Odgovor Napisal/-a dziga »

Pozdravljeni!

Zaposlenega imamo delavca, kateremu obračunavam "čakanje na domu" (po sklepu uprave 100% nadomestilo). Povprečna urna postavka je vzeta iz preteklih 3 mes. Po nekaj mesecih sem ugotovila, da je njegova btto plača vsak mesec višja, zato sem se poglobila v program in ugotovila, da je urna postavka vsak mesec višja, ker le-to izračuna takole: btto od ur + minulo delo + stalnost. Vsak naslednji mesec torej k urni postavki doda še minulo delo in stalnost.
Ali je to pravilni izračun in ali se za čakanje na delu obračuna tudi minulo delo in stalnost (kar se npr. pri bolezninah nad 30 dni ne)?
Hvala za odgovor in LP.
jurek
Računovodja
Računovodja

Re: Čakanje na domu

Odgovor Napisal/-a jurek »

Jaz računam tako, da minulo delo in stalnost dodam samo na znesek, ki ga dobim iz rednih delovnih ur.
Torej redno deo= redne ure * vrednost ure
stalnost in minulo delo=x% * redno delo
nato pa prištejem še dopuste, praznike, bolniške,...
ki pa se vsi računajo iz ur epreteklega meseca/leta,
ki pa že ima vključeno minulo delo.

Čakanje na delo obravnavam enako kot redno delo, le ga lahko določim še nek koeficient zraven (v vašem primeru je to kar 1).
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Čakanje na domu

Odgovor Napisal/-a MG »

Nadomestila se vedno izračunavajo tako, da se v osnovo že vključi minulo delo in stalnost in se potem ne prikazuje še posebej.
To velja za vsa nadomestila ( dopust, bolniške,..... )

Se pravi minulo delo in stalnost se posebej izračuna samo še na ure rednega dela.
Odgovori