Pozdravljeni !
Naše podjetje je uvozilo iz Hrvaške blago. Blago je bilo iz carinskega skladišča v Sloveniji izvoženo direktno v Črno goro.Na špediciji so rekli, da je to reexport blaga in da ni DDV. Nimam nobenih špediterjevih papirjev. Prvič se srečujem s takim primerom, pa mi ni čisto jasno kako to gre.
Mi lahko pomagate?
Hvala in lep dan
Reexport
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Reexport
Pozdravljeni,
ali ste blago, ki ste ga pripeljali iz hrvaške uvozno ocarinili?
lp
ali ste blago, ki ste ga pripeljali iz hrvaške uvozno ocarinili?
lp
Po starems e je temu reklo reexport, po novem tranzit.
Če je prišlo blago v carinsko skladišče iz tretje države in ni bilo z uvozno deklaracijo EUL( bivši ECL ) sproščeno v prosti promet se šteje, da ni prišlo na ozmelje Slovenije in torej ni plačila uvoznih dajatev ( carina, DDV,... )
Blago je andaljevalo pot v tretjo državo in zato tudi ni podvrženo plačilu DDV.
Prejeti račun obravnavate kot odhodek ( pri prpejemu na zalogo, pri odpremi v odhodek ) v vrednosti računa dobavitelja. Pravtatko izdani račun obravnavate kot prihodek v fakturirani vrednosti.
V nobenem primeru ni DDV-ja
Če je prišlo blago v carinsko skladišče iz tretje države in ni bilo z uvozno deklaracijo EUL( bivši ECL ) sproščeno v prosti promet se šteje, da ni prišlo na ozmelje Slovenije in torej ni plačila uvoznih dajatev ( carina, DDV,... )
Blago je andaljevalo pot v tretjo državo in zato tudi ni podvrženo plačilu DDV.
Prejeti račun obravnavate kot odhodek ( pri prpejemu na zalogo, pri odpremi v odhodek ) v vrednosti računa dobavitelja. Pravtatko izdani račun obravnavate kot prihodek v fakturirani vrednosti.
V nobenem primeru ni DDV-ja
Hvala lepa,sem se še malo pozanimala na špediciji, in so mi ravno tako povedali.
lep dan, Silva
lep dan, Silva
glih iz firbca....
Kako so vam pa izstavili račun za prevoz(HR-SLO-MNE) in ostale pomožne transportne storitve(pretovor, skladiščenje,....) z ali brez ddv?
lp
Kako so vam pa izstavili račun za prevoz(HR-SLO-MNE) in ostale pomožne transportne storitve(pretovor, skladiščenje,....) z ali brez ddv?
lp
Prevoz v Črno goro je bil zaračunan brez ddv. /e točka 1.odstavka 52.čl.ZDDV ).
lp
lp